Cristian Preda îi acuză pe judecătorii CCR că improvizează | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cristian Preda îi acuză pe judecătorii CCR că improvizează

Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de părere că România se află într-o criză de regim, adăugând că, atât politicienii, cât şi judecătorii Curţii Constituţionale "improvizează" şi că, în loc să clarifice problemele , "le fac şi mai obscure".
Solicitat, într-o emisiune la B1TV, să comenteze motivarea deciziei Curţii Constituţionale cu privire la Legea educaţiei, democrat-liberalul Cristian Preda a susţinut că nu este prima dată când, în România, "instituţiile, în loc să clarifice problemele şi să arate foarte precis cum stau lucrurile, fac mai obscure problemele".
Preda a adăugat că, deşi deciziile şi motivările CCR ar trebui să fie precum o vizită la oculist - "primeşti ochelari şi vezi lucrurile ceva mai articulat", în realitate "se iau ochelarii de pe ochii cetăţenilor". "Cred că trebuie să realizăm faptul că suntem într-o criză de regim, pentru că, din 2007 încoace, clasa politică plus judecătorii Curţii Constituţionale improvizează. De la suspendarea preşedintelui încoace, această frazeologie a CCR este destinată mai degrabă să facă lucrurile obscure, să ascundă o funcţionare coerentă a instituţiilor", a afirmat Preda. El a completat că o altă problemă este incapacitatea de negociere pe marginea unei noi Constituţii.
De asemenea, democrat-liberalul a subliniat că, în timp ce conflictele instituţionale de până acum - între preşedinte şi premier- erau justificate de o Constituţie "dezarticulată", actualul conflict legat de Legea educaţiei, între Guvern şi Parlament, este unul "mai delicat". "Prin natura lor, aceste două puteri se află într-o tensiune. Orice guvern este învestit de Parlament, care stă în mod normal cu securea deasupra executivului. Ideea că e un conflict între cele două ramuri (n.r. din motivarea CCR) nu ţine ca justificare pentru desenarea agendei Parlamentului", a mai spus Preda.
Întrebat dacă are aceeaşi opinie ca preşedintele Traian Băsescu, anume că motivarea CCR este "penibilă", Preda a replicat că "nu este esenţial să găsim cel mai tare adjectiv".
Curtea susţine, în motivarea deciziei prin care a stabilit că asumarea răspunderii pe Legea educaţiei este neconstituţională, că dreptul de a adopta o lege prin angajarea răspunderii nu este discreţionar şi că în acest caz Guvernul a încălcat "competenţa Parlamentului de unică autoritate legiuitoare".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro