Mergi la conţinutul principal

Cristian Dan a câştigat ediţia a 18-a a “Festivalului Şahului Brăilean”

• jucătorul legitimat la Orizont 64 a acumulat 8,5 puncte • Cosmin Nedelcu de la CSM Gloria Buzău şi Iulian Zamfir de la Smart Galaţi, au completat podiumul • Andrei Anghel, de la Orizont 64, a câştigat cu maximum de puncte turneul secundar

 

La finalul săptămânii trecute, au fost desemnaţi câştigătorii celei de a 18-a ediţii ale Festivalului Şahului Brăilean, competiţie organizată de clubul Orizont 64 şi finanţată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila. Concursul din acest an, la care au participat 37 de şahişti reprezentând cluburile Orizont 64 Brăila, Master Mind Bucureşti, Smart Galaţi şi CSM Gloria Buzău, a fost structurat pe mai multe turnee valorice, unul omologat la FIDE şi la Federaţia Română de Şah, unul secundar omologat doar la Federaţia Română de Şah şi două turnee rezervate copiilor până în 8 ani, neomologate.

Toate au fost arbitrate de Mircea Camburi şi Ionel Balcan.

La turneul principal au participat 10 şahişti, iar după mai bine de o lună de zile de întreceri locul întâi i-a revenit lui Cristian Dan de la Orizont 64, care a acumulat 8 puncte şi jumătate din 9 posibile, acesta fiind secondat pe podium de Cosmin Nedelcu 8 puncte, de la CSM Gloria Buzău şi Iulian Zamfir 7 puncte şi jumătate, de la Smart Galaţi.

Câştigători pe categorii de vârstă la această secţiune valorică au fost Andrei Chiriac, la 14 ani, Andreas Alexandrou, la 12 ani, Alexandru Radu la 8 ani, toţi de la Orizont 64, şi Adrian Florea, la secţiunea Elo sub 1600, de la Mind Bucureşti.

Turneul secundar a fost câştigat de Andrei Anghel de la Orizont 64, care a relizat 9 puncte din 9 posibile. Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat colegii săi de club Alexandru Furfurică, 7 puncte şi jumătate şi Ştefan Udilescu, toţi de la Orizont 64. Cei trei şahişti menţionaţi vor promova în categorii după acest concurs.

La fete s-a impus Andreea Novac de la clubul organizator, iar menţiuni au primit Marius Cojocaru, şi Gabriel Şişu, ambii de la Orizont 64.

Turneul C, rezervat jucătorilor cu vârste până în 8 ani, a fost câştigat de Anastasie Chioveanu de doar 5 ani, de la Orizont 64, iar pe locul al doilea s-a clasat un coleg de club, de aceeaşi vârstă, Rareş Nemţişor.

La turneul D, primele două poziţii au fost ocupate de Darius Beraru şi Horia Cotabiţă, de la Orizont 64.

Premiul pentru cel mai tânăr şahist i-a fost acordat lui Gabriel Cociaş, jucător de doar 4 ani.

Au primit menţiuni următrii şahişti: Florin Ganea, Eduard Terzea, Axinte Matei, Sara Radu, Timeea Gagniuc, Rania Ioan, Rebeca Stoian, Ştefan Codrescu, Ioana Stănescu, Maria Stănescu, Xenia Ţigărlaş, Tudor Cotabiţă.

Câştigătorii au fost premiaţi cu plachete, cupe, diplome şi ciocolată de către DJST Brăila, festivitatea de premiere fiind oficiată de Corina Andronache, referent de specialitate, şi Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului organizator.

A fost o ediţie reuşită la care, în afară de jucătorii consacraţi, s-au remarcat şi o serie de copii extrem de talentaţi cu vârste foarte mici', ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64 Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro