• elev al Școlii Populare de Arte și Meserii "Vespasian Lungu" Brăila, Cristian-Andrei Ciaușu este un adevărat virtuoz al naiului • evenimentul s-a desfășurat în perioada 5-6 octombrie a. c., pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", din Constanța
Brăileni pe podium la festivalurile naționale de interpretare a cântecului popular românesc.
Cristian-Andrei Ciaușu, elev al Școlii Populare de Arte și Meserii "Vespasian Lungu" Brăila - clasa coordonată de prof. Marieta Ion, a obținut Premiul II la Secțiunea instrumentală a Festivalului concurs național de interpretare a cântecului popular românesc "Dan Moisescu", Ediția a XXVI-a, de la Constanța.
Evenimentul devenit tradiție, organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Constanța, s-a desfășurat în perioada 5-6 octombrie 2022, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", din orașul de la malul mării. Pentru prima dată de la inaugurarea sa, Festivalului concurs național de interpretare a cântecului popular românesc "Dan Moisescu", de la Constanța, a inclus anul acesta, pe lângă Secțiunea de interpretare vocală, Secțiunea de interpretare instrumentală, la care s-au înscris soliști din toată țara, cu instrumente de suflat și instrumente cu coarde - inclusiv talentatul nostru concitadin, Cristian-Andrei Ciaușu, elev al Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Brăila.
Descoperirea, stimularea și promovarea de noi talente interpretative din rândul tineretului, punerea în valoare a cântecului popular tradițional autentic, prezentarea nealterată a purității și frumuseții costumului popular din diferite zone etnofolclorice ale țării - sunt doar câteva dintre obiectivele festivalului de la Constanța, ajuns, anul acesta, la cea de-a XXVI-a ediție.
Acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist "Brâulețul" a Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", dirijor Cristian Obrejan. Au susținut recitaluri artiștii: Niculina Stoican, Ionuț și Doinița Dolănescu, Cezar Cazanoi, Elena Plătică și Ana Dragu.