Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criminalul din Lacu Dulce a primit 15 ani de inchisoare

Autor al crimei petrecute in august a. c. pe strada Dej din cartierul Lacu Dulce, Georgian Chirlacopschi, 31 de ani, individ certat cu legea, care a facut puscarie de pe vremea minoratului, a fost condamnat, zilele acestea, la o pedeapsa de 15 ani de inchisoare si 3 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, pentru omucidere. Chirlacopschi l-a ucis cu singe rece pe Radu Marin, de 76 de ani, un batrin cu afectiuni cardiace, lipsit de aparare, care tocmai iesise din spital si care-l cinstise cu o sticla de bere. Anchetatorii s-au confruntat, initial, cu o crima fara autor, pentru ca agresorul - vecin cu batrinul ucis - a incercat sa scape nepedepsit.
La acea data, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, prim-procurorul Fanel Mihalcea, ne-a prezentat, cu lux de amanunte, filmul asasinatului din Lacu Dulce: "Pe data de 21 august 2007, ora 13.45, ofiterul de serviciu de la Politia Municipiului a fost sesizat telefonic de catre Statia de Ambulanta cu privire la faptul ca intr-un imobil situat pe strada Dej, in cartierul Lacu Dulce, se afla cadavrul unui batrin. S-a constituit de indata echipa de cercetare compusa din lucratori ai Politiei Judiciare, sub conducerea procurorului criminalist Mircea Ionescu, care s-a deplasat la locul faptei in vederea efectuarii cercetarilor. Au fost ridicate urme si obiecte purtatoare de urme, in vederea examenelor de laborator, pentru stabilirea apartenentei lor". S-a dispus totodata efectuarea necropsiei cadavrului, identificat in persoana lui Radu Marin, in virsta de 76 de ani. Medicul legist a ajuns la concluzia ca "moartea victimei s-a datorat hemoragiei interne si externe, consecinta plagilor toraco-pulmonare". "Avind in vedere rezultatul analizelor de laborator, cit si alte date rezultate din munca de informare derulata de politisti - pentru ca initial nu se cunostea autorul - s-a reusit identificarea acestuia in persoana inculpatului Chirlacopschi Georgian, in virsta de 31 de ani, care s-a mai confruntat cu legea penala, fiind recidivist urmare a unor condamnari anterioare pentru furt calificat. S-a dispus retinerea lui pentru 24 de ore, in ziua de 23 august 2007. Inculpatul a fost depistat cu o zi inainte, pe raza municipiului", a mai declarat prim-procurorul Mihalcea.

O crima care a ingrozit cartierul

Georgian Chirlacopschi a recunoscut comiterea agresiunii si le-a povestit anchetatorilor, dupa ce-a fost incatusat, cum l-a injunghiat pe "mos Marin Radu". In seara zilei de 19 august 2007, in jurul orei 22.30 - era duminica seara -, individul a intrat neinvitat in curtea batrinului, apoi in antreu. "Cine-i acolo?" a intrebat victima, care statea lungita in pat. "Sint eu, George", i s-a raspuns, si a fost invitat in casa. Venise sa-i ceara gazdei bani, ca sa cumpere o bere. A primit 100.000 lei vechi si s-a dus la un non-stop, de unde a cumparat o bere. Chirlacopschi a baut apoi din sticla, cu batrinul. Problemele au aparut cind victima i-a cerut restul la suta de mii. Recidivistul, care bause vin si tuica "La butoaie", in Obor, si-a pierdut cumpatul, mai ales ca batrinul ridicase bastonul asupra lui. A pus mina pe un cutit si l-a lovit in zona gitului, dar victima a reusit, initial, sa se apere, fiind ranita la degete. Autorul crimei le-a relatat anchetatorilor: "Stiam ca mosul se misca greu. I-am aplicat doua lovituri cu cutitul in piept, stind in picioare. Mosul nu purta ochelari de vedere, nu a avut timp sa se apere si doar a tipat “Ce faci?!”. L-am impins pe mos si a ajuns culcat pe spate, pe pat, cu picioarele atirnind. Atunci i-am mai aplicat 2 - 3 lovituri stind aplecat asupra lui. Am vazut ca singereaza si ca pijamaua i se murdareste de singe. L-am acoperit cu cearceaful de pe pat... Mai inainte, ii pusesem perna pe fata. Nu stiu daca murise, dar il auzeam gemind, horcaind. Am sters cutitul de singe cu o margine de la cearceaf si l-am pus in buzunar".
Victima agoniza; in acest timp, criminalul cotrobaia dupa bani, pentru ca stia ca tocmai luase pensia. L-a cautat pe muribund prin buzunare, dar n-a gasit decit un manunchi de chei. Ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic, Chirlacopschi s-a decis sa mai zaboveasca, sa vada meciul transmis la acea ora pe ProTv si TvSport. A asezat televizorul pe covor, si-a aprins o tigara si a zabovit la locul faptei pina la miezul noptii. La plecare, grijuliu, a stins lumina si a scos televizorul din priza, ajungind acasa pe la 0.30. Criminalul a ascuns cutitul sub pat, iar a doua zi a plecat la serviciu (la "Aker"). Cind s-a intors de la munca, luni, in jurul orei 18.00, mama inculpatului l-a intrebat despre cutit (pe care-l gasise din intimplare). Acesta i-a spus ca, deunazi, l-a folosit ca sa se autoraneasca. Cu o zi inainte de drama din Lacu Dulce, beat fiind, Chirlacopschi se taiase la antebrat cu un ciob de sticla. El le-a spus anchetatorilor ca obisnuia sa-si cresteze bratele inca de la primele condamnari, cind era inchis la Centrul de Reeducare Tichilesti. "Stiam ca e mort de mina mea, inca din noaptea de duminica, dar am tacut si am iesit in strada. Am asistat la ceea ce se intimpla acolo", le-a spus autorul asasinatului anchetatorilor. Marin Radu a fost gasit mort, marti, in jurul orei 13.00, de catre una dintre fiice, care venise in vizita. Batrinul, suferind, se externase pe 6 august 2007, dupa ce fusese internat in spital, in urma unui accident vascular. A scapat de infarct, dar a murit de mina lui Georgian Chirlacopschi.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii