Mergi la conţinutul principal

Criminalul de la Gura Călmăţui, încă 30 de zile de arest

Ancheta în cazul asasinatului de luna trecută, din satul Gura Călmăţui, continuă, presupusul autor având şanse minime să mai vadă lumina zilei, dat fiind trecutul său deosebit de violent.
În urmă cu două zile, instanţa de judecată a admis solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila şi a dispus prelungirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Fănel Milea, individ cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi omor calificat. Mandatul de arestare preventivă este valabil până pe 20 august 2015 inclusiv.
În vârstă de 51 de ani, Fănel Milea, originar din comuna brăileană Viziru, este acuzat că a dat buzna peste Vasilica Grosu, de 84 de ani, care locuia singură într-o gospodărie de la marginea satului Gura Călmăţui. În stare de ebrietate, Milea a violat-o pe bătrână şi a lovit-o cu bestialitate, zdrobindu-i cutia toracică şi lăsând-o fără suflare.

Trei crime şi trei violuri în 23 de ani

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în seara zilei de duminică, 21 iunie 2015, în jurul orei 21:00, Fănel Milea a întreţinut prin constrângere un act sexual cu victima Grosu Vasilica, în vârstă de 84 de ani. Pentru a ascunde ruşinoasa faptă, criminalul i-a aplicat victimei lipsite de apărare mai multe lovituri cu pumnii şi cu picioarele în zona capului, în abdomen şi torace, zdrobindu-i organele interne.
În urma loviturilor aplicate, victimei i-a fost provocat un "şoc hemoragic şi traumatic, consecutiv unui politraumatism cu multiple echimoze, infiltrate sangvine epicraniene, fracturi costale bilaterale, contuzii şi rupturi pulmonare stângi, contuzii cardiace, contuzii renale şi ale pancreasului", leziuni extrem de grave, ce au dus la decesul bătrânei.
Procurorul criminalist preciza, imediat după identificarea autorului: "Faptele reţinute în sarcina inculpatului Milea Fănel prezintă o gravitate deosebită, prin aceea că au constat în lovirea persoanei vătămate cu mare intensitate în zona capului. Inculpatul a săvârşit un act de agresiune de o violenţă ieşită din comun, victima suferind leziuni ce acoperă întreaga jumătate superioară a corpului, de la cap şi până în zona abdominală. Inculpatul a săvârşit agresiunea depăşind cu mult gradul de violenţă necesar înfrângerii posibilităţilor de apărare ale victimei în vârstă de 84 de ani. Inculpatul a întreţinut un raport sexual cu victima după punerea sa în imposibilitatea de a se apăra, după care i-a tasat cu genunchii cutia toracică, provocându-i leziunile cele mai grave".
Fănel Milea a mai fost condamnat pentru fapte similare, comise în anul 1992 (două violuri şi două crime săvârşite în judeţul Botoşani). După ce fusese liberat din penitenciar, unde executase o pedeapsă privativă de libertate, Milea s-a "aghezmuit" bine, apoi a dat buzna peste o bătrână şi a violat-o cu sălbăticie. Victima a fost lăsată în viaţă. Numai că, după viol, infractorul a pătruns într-o altă gospodărie, unde erau doi bătrâni, soţ şi soţie. Amândoi au fost omorâţi, după ce, mai întâi, bătrâna a fost batjocorită.
Condamnat la închisoare pe viaţă pentru omor deosebit de grav, viol, perversiune sexuală, lipsire de libertate în mod nelegal şi tâlhărie, de către judecătorii Tribunalului Botoşani, Fănel Milea a fost pus în libertate 21 de ani mai târziu, în noiembrie 2013. După încă doi ani, criminalul în serie de la Viziru a lovit din nou, victimă fiind bătrâna de 84 de ani, din satul Gura Călmăţui.
Pe 22 iunie 2015, agresorul a fost luat pe sus de la domiciliu şi reţinut 24 de ore pe ordonanţă emisă de procuror. A doua zi, la propunearea parchetului, judecătorii Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă a monstrului de la Viziru, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi omor calificat. Fănel Milea nu a recunoscut acuzaţiile care i s-au adus. Cercetările sunt efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) din cadrul IPJ Brăila, sub coordonarea procurorului criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro