Mergi la conţinutul principal

Criminalul copilului de 3 ani nu scapă de închisoare

* după ce în primă instanță i-a fost admisă cererea de liberare condiționată,  individul din localitatea Romanu condamnat la peste 16 ani închisoare după ce și-a maltratat și ucis copilașul vitreg de 3 ani și jumătate, cu ajutorul mamei acestuia, a primit vești proaste * la data de 7 decembrie, magistrații Tribunalului Brăila au dat dreptate procurorului care a formulat contestație în cauză și au respins ca nefondată cererea de liberare condiționată formulată de intimatul D.  Viorel * situația deținutului va fi reanalizată în toamna anului viitor

 

S-a anulat liberarea condiționată a ucigașului de copii! Decizie finală în cazul individului din localitatea Romanu condamnat la peste 16 ani închisoare după ce și-a maltratat și ucis copilașul vitreg de 3 ani și jumătate, cu ajutorul mamei acestuia. Dacă la Judecătoria Brăila acesta primise vești bune, asta după decizia unei judecătoare “miloase”, care a admis cererea de liberare condiționată, la Tribunalul Brăila totul s-a schimbat. Condamnatul Viorel D. rămâne la închisoare și situația lui va mai fi reanalizată în toamna anului viitor.

Decizia Tribunalului Brăila este una clară și definitivă: “Admite contestația formulată de contestatorul Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva Sentinței Penale nr. 1528/02.11.2021 pronunțată de Judecătoria Brăila în dosarul penal nr. 13704/196/2021. Desființează sentința penală atacată și, în rejudecare: în temeiul prevederilor art. 587 alin. 2 din Codul de Procedură Penală, în referire la dispozițiile art. 100 din Codul Penal, respinge ca nefondată cererea de liberare condiționată formulată de intimatul D. Viorel din executarea pedepsei închisorii de 16 ani și 8 luni care i-a fost aplicată acestuia prin Sentința Penală nr. 72/2011 pronunțată de Tribunalul Brăila (Mandat de Executare a Pedepsei închisorii nr. 132/2012). Fixează termen pentru reanalizarea situației juridice a condamnatului după data de 10.10.2022. În baza prevederilor art. 275 alin. 2 din Codul de Procedură Penală, obligă intimatul la plata către stat a sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare efectuate la fondul cauzei. Definitivă”, este soluția din data de 7 decembrie, postată pe site-ul instanței superioare. 

Reamintim că, la data de 2 noiembrie, la Judecătoria Brăila s-a admis cererea de liberare formulată de condamnatul D. Viorel pe care “îl liberează din executarea pedepsei de 16 ani și 8 luni închisoare aplicată prin sentința din 2011 a Tribunalului Brăila, definitivă în 2012 la înalta Curte”. Culmea, potrivit unor surse judiciare, judecătoarea care a admis cererea ucigașului este chiar Cristina Coarnă,  cea care a decis, în decembrie 2020, să îl lase în arest la domiciliu pe un bărbat acuzat că a sechestrat și violat o minoră. Decizia privind liberarea condiționată a ucigașului din Romanu, nu era definitivă, iar procurorii au formulat contestație și au avut câștig de cauză.

 

Anchetatorii au stabilit cum au acționat torționarii din Romanu

Un copilaș și-a găsit sfârșitul, după chinuri groaznice, în anul 2011. În luna ianuarie, o mamă și-a ucis băiețelul de numai 3 ani și jumătate, asta după ce, timp de câteva luni, l-a maltratat împreună cu concubinul ei, la domiciliul acestuia din Romanu, corecția din noaptea de 5 spre 6 ianuarie fiind fatală. La câteva luni de la oribila faptă, mama criminală, Mirela S. (31 de ani), din Brăila, a fost condamnată la 25 de ani de închisoare, iar concubinul ei, Viorel D. (27 de ani), din Romanu, a primit 16 ani și 8 luni închisoare. La Înalta Curte, sentința a rămas apoi definitivă.

Readucem în atenția cititorilor detaliile șocante care au ieșit la iveală în cazul copilașului de 3 ani și 6 luni, ucis în bătaie de propria mamă și de concubinul acesteia. Potrivit anchetatorilor, Mirela S. (31 de ani), din municipiul Brăila, locuia din luna septembrie 2010 la domiciliul noului partener de viață, Viorel D. (27 de ani), din comuna Romanu. Femeia l-a luat cu ea și pe băiețelul său, P. S. S., în vârstă de 3 ani și 6 luni. Luni la rând, micuțul a trecut prin clipe de coșmar, fiind bătut crunt atât de mama sa cât și de iubitul acesteia, până în seara zilei de 5 ianuarie, când i-a fost aplicată corecția fatală. "Inculpații au supus consecvent, începând cu luna septembrie 2010, pe minorul S. P. S. (născut la data de 26 iunie 2007) unor rele tratamente (multiple leziuni traumatice de vechimi diferite, sindrom carențial nutrițional) culminând cu producerea prin lovire cu corpuri dure, lovire cu și de corpuri dure în perioada 4 - 6 ianuarie 2011 a unui traumatism cranio-cerebral acut cu edem cerebral accentuat, hemoragie meningee occipitală și mic hematom subdural occipital parasinusal urmate de asfixie mecanică cu conținut gastric survenită în cadrul unui sindrom comoțional consecutiv acestor leziuni, asfixie soldată cu decesul copilului", a precizat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Ancheta în acest caz a fost desfășurată de o echipă formată din lucrători ai Serviciului de Investigații Criminale, coordonată de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braila.

Pe parcursul anchetei, s-a constatat că încă de la vârsta de 3 ani și 3 luni, băiețelului i-au fost aplicate bătăi repetate asupra întregului corp și cu precădere la nivelul capului, cu palmele și cu diverse bețe, până la producerea a numeroase escoriații și echimoze. În plus, după cum au stabilit anchetatorii, copilul era obligat să stea ziua și să doarmă noaptea pe oliță, pe intervale neîntrerupte de până la 5 ore. El nu avea nici măcar curajul să se ridice de pe oliță, de frica bătăilor, fiind nevoit să doarmă pe oliță, aplecat în față și sprijinit cu capul pe o pernuță așezată pe un scăunel în fața sa. Copilașul era agresat fizic și verbal atunci când încerca să se ridice de pe oliță din cauza durerilor evidente cauzate de rămânerea în acea poziție incomodă pe perioade mari de timp.

Cea mai cruntă tortură la care era supus micuțul era înțeparea cu un cui metalic încins. "Printre agresiunile la care a fost supusă victima se numără și atingerea în mod repetat cu un cui metalic încins (cu care inculpații asigurau ușița sobei) în zona gâtului, a feselor și chiar a testiculelor, acțiuni în urma cărora minorul suferea dureri majore, rămânându-i totodată și cicatrici", a mai adăugat procurorul din cadrul Parchetului. Mama a recunoscut în fața anchetatorilor și faptul că își ținea copilul în casă complet dezbrăcat, pentru a nu-și murdări hainele de urină și materie fecală, întrucât nu dorea să îi spele hainele prea des. Copilașul era forțat să stea mai mult în casă. El încasa deseori “castane” în cap de la tatăl vitreg, Viorel D., iar în timp de iarnă copilașul a fost scos dezbrăcat din casă și aruncat în zăpadă. În ianuarie 2011, micuțul a plecat, într-o lume mai bună! Nici decesul copilului nu i-a marcat prea tare pe inculpați, care au încercat să ascundă cauza decesului în fața anchetatorilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro