Mergi la conţinutul principal
Cuțitarul din Baldovinești a pledat vinovat pentru omor calificat și a scăpat mai ușor

Criminal spășit, pedeapsă redusă

condamnat în primă instanță la o pedeapsă de 22 de ani închisoare pentru omor calificat, după apel a reușit să scape cu 15 ani închisoare • la începutul lunii aprilie, Curtea de Apel Galați a admis apelul declarat de inculpatul Călin Marcel (n.r – nume postat pe site-ul instanței), precum și cererea de judecare a cauzei în procedura recunoaşterii învinuirii • instanța superioară l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa de 15 ani și 4 luni închisoare, fiind redusă și pedeapsa pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violențe, de la 6 luni închisoare la 4 luni închisoare • inculpatul are de executat pedeapsa principală rezultantă de 15 ani, 5 luni și 10 zile închisoare în regim de detenție • în mai anul trecut, bărbatul din Baldovinești l-a înjunghiat pe concubinul mamei sale, aplicându-i lovituri până când a rupt lama cuțitului, în timp ce acesta dormea, apoi agresorul a fugit pe câmp, dar a fost prins de polițiști

 

 

 

Ucigașul din Baldovinești! Inculpatul Călin Marcel, care i-a luat viața concubinului mamei sale, în luna mai a anului trecut, va sta peste 15 ani la închisoare. În primă instanță acesta a fost condamnat la pedeapsa de 22 de ani închisoare, însă în urma apelului la Curtea de Apel (CA) Galați și a recunoașterii faptei, bărbatul acuzat de omor a obținut o reducere substanțială a pedepsei. Sentința finală s-a pronunțat recent, în luna aprilie.

În seara de 20 mai 2023, bărbatul din Baldovinești l-a înjunghiat pe concubinul mamei sale, aplicându-i lovituri până când a rupt lama cuțitului, în timp ce acesta dormea în locuința femeii. După atacul violent, produs pe fondul consumului de alcool, agresorul a fugit pe câmp, dar a fost prins de polițiști și încarcerat.

Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Brăila, după ce procurorii au dispus trimiterea în judecată a bărbatului. La ședința din 19 decembrie 2023, judecătorii au respins cererea inculpatului Călin Marcel de judecare a cauzei în procedura recunoaşterii învinuirii. Inculpatul a fost condamnat la pedeapsa principală de 21 ani și 10 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor calificat împotriva victimei L. Marian. I s-a aplicat inculpatului şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor - printre care drepturile părintești și dreptul de a fi tutore sau curator, pe durata executării pedepsei principale. ”Condamnă pe inculpatul Călin Marcel la pedeapsa principală de 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violențe. Dispune contopirea pedepselor principale aplicate, inculpatul Călin Marcel urmând să execute pedeapsa principală cea mai grea de 21 ani și 10 luni închisoare la care se va adăuga un spor de pedeapsă de 2 luni închisoare, reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă aplicată, în total va executa o pedeapsă principală rezultantă de 22 ani închisoare. Din pedeapsa principală de 22 ani închisoare aplicată inculpatului deduce durata reţinerii de 24 de ore din data de 21.05.2023 şi durata arestării preventive din data de 22.05.2023 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Călin Marcel. Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul Călin Marcel în vederea introducerii profilului genetic al acestuia în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare”, se arăta în soluția Tribunalului Brăila.

 

Telefonul mobil, cu vârful de cuțit înfipt în zona butoanelor, găsit pe pardoseală

Instanța a dispus restituirea către succesorul victimei, la cererea acesteia, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, a unor bunuri. Este vorba despre un plic de hârtie sigilat ce conține telefonul mobil marca NOKIA împreună cu vârful de cuțit înfipt în zona butoanelor, identificat în dormitor pe pardoseală, între pat și sobă, cu ocazia cercetării la fața locului. Mai este și un plic de hârtie ce conține fragmentul de lamă de cuțit cu lungimea de 5 cm, găsit în dormitor, pe pardoseală, dar și plicul ce conține mânerul de lamă de cuțit cu restul de lamă, găsit pe masa din holul locuinței.

La Tribunalul Brăila s-au admis pretenţiile civile formulate în cauză. ”Obligă pe inculpatul Călin Marcel să plătească despăgubiri civile: părţii civile L. C. suma de 20.000 lei reprezentând daune morale; părţii civile Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila suma de 2,836 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar acordate victimei; părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila suma de 980,49 lei reprezentând contravaloarea serviciilor medicale; părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galaţi suma de 4.443,73 lei reprezentând contravaloarea serviciilor medicale acordate victimei”, au stabilit magistrații.

 

Cum s-a redus pedeapsa la instanța superioară

În cauză s-a formulat apel, iar la Curtea de Apel Galați s-a admis apelul declarat de inculpatul Călin Marcel, după cum se arată pe site-ul instanței. Se desființează, în parte, sentința penală pronunțată de Tribunalului Brăila, fiind admisă cererea inculpatului de judecare a cauzei în procedura recunoaşterii învinuirii. ”Condamnă pe inculpatul Călin Marcel la pedeapsa de 15 ani și 4 luni închisoare, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor. Reduce pedeapsa la care a fost condamnat inculpatul pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violențe, de la 6 luni închisoare la 4 luni închisoare. Inculpatul urmând să execute pedeapsa principală cea mai grea de 15 ani și 4 luni închisoare la care se adaugă un spor de pedeapsă, în total urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă principală rezultantă de 15 ani 5 luni și 10 zile închisoare în regim de detenție. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Definitivă”, este soluția pronunțată la începutul lunii aprilie.

 

Filmul atacului violent. Bucăți din cuțitul rupt, găsite în cameră

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că la data de 20 mai, ora 23.15, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a fost sesizat telefonic, prin 112, de către inculpat despre faptul că, la aceeași dată, în timp ce se afla la domiciliul mamei sale, l-a înjunghiat cu un cuțit în zona subclaviculară dreapta și în zona umărului stâng pe concubinul acesteia, care dormea. ”Pe baza actelor medicale existente, medicul din cadrul Serviciului de Medicină Legală Brăila a emis concluzii provizorii, confirmând faptul că persoana vătămată a prezentat leziuni la nivelul umărului stâng și regiunii sterno-claviculare drepte, care s-au produs prin lovire activă repetată cu un corp dur, tăietor-înțepător, la data de 20-21.05.2023. S-a stabilit că leziunea de la nivelul hemitoracelui drept, prin amplasare și dimensiuni coroborate cu constatările intraoperatorii (…) a pus în primejdie viața persoanei vătămate. Inculpatul a recunoscut acuzația adusă. Intensitatea loviturilor și zona vizată conduc la concluzia că suspectul chiar a urmărit uciderea victimei, mai ales că au fost aplicate lovituri repetate”, au stabilit procurorii.

Potrivit anchetatorilor, intensitatea loviturilor și zona vizată au condus la concluzia că suspectul chiar a urmărit uciderea victimei, mai ales că au fost aplicate lovituri repetate.

După cum au explicat surse judiciare, la fața locului a fost identificat patul în care dormea persoana vătămată, cu perna îmbibată de sânge și cearceaful care prezenta urme de sânge. Telefonul persoanei vătămate, în care era înfipt vârful cuțitului folosit de autor la comiterea agresiunii, era lângă pat, iar în apropiere mai era un fragment al lamei cuțitului. Mânerul cu o bucată de lamă a fost găsit în bucătărie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro