Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criminal in boxa acuzatilor

In virsta de 21 de ani, lipoveanul Stefan Luchianov, poreclit "Ipsi", a fost trimis in judecata, din ordinul procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean, sub acuzatia de omor calificat - fapta comisa in luna martie a. c. Potrivit dosarului penal trimis Tribunalului Braila, Luchianov l-a lovit pe Nicolae Baciu, de 34 de ani, zis "Ghidus", cu o scindura in cap, victima decedind la un spital din Bucuresti, din pricina leziunilor craniene grave. Inculpatul nu a recunoscut comiterea agresiunii, incercind sa dea vina pe un alt individ, martor la crima. Ultimul cuvint apartine, insa, magistratilor judecatori. Familia victimei s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 500 de milioane de lei.
Incidentul s-a petrecut in ziua de 19 martie 2006, pe fondul consumului exagerat de alcool. Conflictul dintre inculpatul Stefan Luchianov si victima Nicolae Baciu a fost generat, initial, de o intimplare "de doi bani": iapa lui "Ghidus" a ajuns la caii lui "Ipsi", provocind dezordine pe strada. Luchianov era insotit de Ionut Traian, zis "Vanea", Ionut Coman, zis "Tiganu" si Angelo Cristian Vasile, zis "Draca". De partea lui Baciu era numai Vasile Craciun, poreclit "Sticlete". In jurul orei 14.00, precizeaza procurorul anchetator, partile s-au incaierat, "Sticlete" pomenindu-se cu un pumn in gura, venit din partea lui "Vanea".
La ora 20.00, conflictul a reizbucnit, undeva pe strada Andrei Cocos din cartierul Pisc. Aflati sub influenta alcoolului, "Ghidus" si "Sticlete" le-au batut obrazul si i-au injurat pe cei din tabara adversa, ei fiind inarmati cu cite un cutit. Cu toate acestea, tot au fost pusi pe fuga. Mai iute de picior, Stefan Luchianov l-a ajuns din urma pe Nicolae Baciu - in dreptul imobilului de la numarul 10 - si l-a lovit de doua ori in cap, precizeaza acuzarea, cu scindura de la caruta, lunga de 1.40 metri. Victima s-a prabusit pe trotuar, gemind de durere, pentru ca, la scurt timp, sa intre in coma. Din acel moment, soarta lui "Ghidus" a fost pecetluita. Amicul sau, "Sticlete", i-a sarit in ajutor, amenintind in stinga si in dreapta, insa era prea tirziu. Imediat, la locul faptei au venit cei de la Ambulanta si jandarmii, "combatantii" fiind retinuti pentru cercetari.
Initial, victima a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta si de aici, la "Dr. Bagdasar" Bucuresti, cu diagnosticul "TCC grav, coma profunda, stop respirator resuscitat". Cu toate eforturile medicilor, pe 21 martie 2006, la ora 9.30, Nicolae Baciu a decedat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii