Mergi la conţinutul principal

Crima din Brăiliţa. Monument funerar ridicat ilegal în stradă pentru “Budală”

familia şi cunoscuţii bărbatului ucis în noiembrie au ridicat un monument, cu tot cu cruce şi grilaj, pe trotuar, în faţa unei locuinţe de pe strada Dumbrava Roşie, la numărul 161 • este locul unde a fost descoperit cadavrul lui Mihai Stănică, zis “Budală”, de către vecini • oamenii s-au trezit acum cu un “cimitir” pe trotuar şi se declară revoltaţi, întrucât nu li se pare normal ca astfel de monumente să fie ridicate pe spaţiul public • persoana care locuieşte la adresa respectivă, Lenuţa Burlacu, ne-a sesizat cazul şi a spus că este decisă să reclame peste tot, pentru ca acel monument să dispară • am luat legătura cu Poliţia Locală Brăila care a efectuat verificări şi a dispus ca monumentul să fie desfiinţat în 48 de ore

 

“Budală”, bărbatul de 41 de ani, ucis în cartier Brăiliţa, la sfârşitul lunii noiembrie, este jelit de familie şi prieteni la monumentul funerar ridicat ilegal pe trotuar, în faţa unei locuinţe. Familia care stă de ani buni pe strada Dumbrava Roşie, la numărul 161, colţ cu Valea Călugărească, are acum un “cimitir” în faţa porţii.

Revoltată, Lenuţa Burlacu ne-a sesizat cazul şi a spus că este decisă să reclame peste tot, pentru ca acel monument să dispară. Femeia ne-a declarat că nu i se pare normal ca, pentru orice persoană care îşi pierde viaţa pe stradă, să se ridice monumente şi cruci, aşa în spaţiul public. Dacă ţinem cont de numărul accidentelor mortale, de exemplu, ar înseamna să tranformăm oraşele în cimitire. D-na Burlacu ne-a declarat că nu concepe un astfel de comportament din partea unor vecini, ea spunând că durerea după moartea cuiva rămâne în suflet şi că astfel de monumente se fac totuşi într-un cimitir. “Fiica mea locuieşte acolo, are copii, plus că unul este cu probleme. Eu sunt plecată acum şi nu pot sta liniştită ştiind ce se întâmplă acolo. Fiica mea se teme să mai zică ceva. Am auzit vorbe că ne-am fi dat noi acordul să fie construit acel monument funerar. Nu este adevărat, nu am fost de acord nici noi, nici vecinul nostru. Nu putem să facem “cimitir” oriunde aşa, pe spaţiul public. Acolo noi menţinem curăţenia, nu este normal acum să apară acea cruce. Eu am fost plecată din ţară, însă fiica stă totuşi acolo, am 4 nepoţei, le este şi teamă să mai iasă pe stradă. Fiica mea stă şi ea permanent cu frică, ea l-a găsit pe cel decedat, acolo şi-a dat sufletul, dar nu acolo a fost omorât. Toţi vecinii sunt nemulţumiţi că a apărut acel monument, însă le este teamă să vorbească. Unii chiar au spus că ne-am dat noi acordul, ceea ce nu este adevărat. Pe cel ucis l-a aruncat acolo la mine în poartă. Dar totuşi, nu aici este cimitirul. Nu este normal să îmi facă monument la poartă. Am zis să vină să aprindă lumănări acolo, dar totuşi pui crucea şi grilajul ca la cimitir. A ieşit fata mea şi le-a zis, dar au ţipat la ea, îi este teamă. Mie nu îmi este frică. Nu este normal aşa ceva şi fac sesizări la toate instituţiile, pentru a se lua măsuri, voi merge şi la Primărie, la Poliţie. Nu las lucrurile aşa”, ne-a declarat, rezoltată, d-na Burlacu.

 

Poliţia Locală a luat atitudine

În urma sesizării transmise către Poliţia Locală Brăila, lucrători din cadrul instituţiei au mers la locul respectiv pentru a verifica cele sesizate. S-a constatat că monumentul a fost ridicat ilegal, fără vreu autorizaţie, pe spaţiul public. Poliţiştii locali au discutat cu soţia bărbatului ucis, Mihai Stănică, zis “Budală”. Aceasta a fost somată să desfiinţeze lucrarea respectivă, în termen de 48 de ore. Nu a fost aplicată vreo amendă în acest caz. Cu siguranţă însă, se va verifica în zilele următoare dacă monumentul a dispărut de pe trotuar. În caz contrar, familia lui “Budală” riscă anumite sancţiuni.

Reamintim că oribila crimă din Brăiliţa a fost comisă în seara de duminică, 25 noiembrie. După o ceartă în stradă, bărbatul de 41 de ani - Mihai Stănică, zis „Budală”, a fost înjunghiat cu un cuţit şi nu a mai mişcat. Incidentul sângeros s-a produs chiar în poarta unui localnic din cartierul Brăiliţa, la intersecţia străzilor Dumbrava Roşie cu Valea Călugărească. Atacatorul a dat o singură lovitură cu cuţitul, în zona toracică, însă aceasta a fost fatală pentru victimă. Vecinii l-au găsit prăbuşit în stradă pe “Budală”, fiind convinşi că este băut, însă acesta era mort. S-a dat alarma la 112, iar poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au izolat zona şi au dat startul anchetei. A fost reţinut principalul suspect în acest caz, fiind vorba despre Militaru Costel, un brăilean de 37 de ani, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă pentru infracţiunea de omor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro