Mergi la conţinutul principal

Crima de la Tichileşti, în atenţia Avocatului Poporului. Criminalul mai stă o lună după gratii

Ucigaşul din Penitenciarul Tichileşti mai stă o lună în spatele gratiilor. Zilele trecute, judecătorii au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila şi au dispus ca Florin Teofil N., de 16 ani, să rămână la arest până la jumătatea lunii decembrie. În seara de 17 septembrie, minorul bucureştean, aflat în arest preventiv pentru complicitate la omor, în Penitenciarul Tichileşti, l-a bătut crunt pe un coleg de celulă. Pumnii şi picioarele i-au adus sfârşitul lui Constantin M., din Bacău. "Admite cererea. Dispune prelungirea duratei arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.11.2015. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare", este soluţia Tribunalului Brăila, pronunţată în data de 6 noiembrie. 

Potrivit procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, la data de 8 septembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila - Serviciul de Investigaţii Criminale a fost sesizat de către angajaţii Penitenciarului de Minori şi Tineri Tichileşti cu privire la comiterea, în noaptea de 7 septembrie 2015, a unei fapte de agresiune. Persoana vătămată era Constantin M., de 16 ani, care a fost dus în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila iar apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" Galaţi - Secţia Neurochirurgie, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Cel care a aplicat loviturile a fost deţinutul Florin Teofil N. Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila , unde s-au efectuat cercetări , iniţial pentru tentativă la omor, iar ulterior pentru comiterea infracţiunii de omor, ca urmare a decesului victimei minore. Mai exact, în intervalul orar 18.00-18.30, inculpatul minor i-a aplicat victimei minore mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona capului, care au determinat starea de comă. Pe data de 13 septembrie, conform concluziilor SML Galaţi, a intervenit moartea victimei. Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila s-a dispus reţinerea inculpatului şi apoi arestarea. Anchetatorii au stabilit că altercaţia dintre cei doi, care avea să ducă la moarte, a pornit dintr-o ceartă banală, legată de o geantă de voiaj. Agresorul însă, originar din municipiul Bucureşti, era oricum arestat preventiv pentru complicitate la omor calificat, o faptă gravă. Victima agresiunii, originară din Bacău, se afla în arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Cazul a intrat în atenţia Avocatului Poporului

Avocatul Poporului solicită directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor luarea de măsuri în privinţa supravegherii şi protecţiei corespunzătoare a minorilor aflaţi în penitenciare. După cum se arată în comunicatul postat pe site, recomandarea este urmarea anchetei efectuate de către Avocatul Poporului în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti, după ce mass-media a prezentat informaţii referitoare la un minorul de 16 ani, arestat preventiv în respectivul penitenciar, care în urma unei altercaţii verbale cu un coleg cazat în aceeaşi cameră, a fost agresat grav. Ulterior, victima agresiunii a fost transportată la spital şi a decedat
"În urma anchetei reprezentanţilor Avocatului Poporului la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti, a rezultat că, în 7 septembrie 2015, în jurul orelor 18.30, supraveghetorul Secţiei E5 a fost alertat de batăi în uşă care proveneau din camera E 5.2, unde erau cazaţi 6 minori arestaţi preventiv. Acesta a constatat ca un deţinut era inconştient pe pat, urmare a unui conflict fizic cu un coleg de cameră. A fost informat telefonic şeful de tură, iar minorul a fost prezentat imediat la cabinetul medical şi diagnosticat (de asistenta medicală) cu «lipotimie, necooperant, insensibil la stimuli», fiind transportat de urgenţă la spital. În 13 septembrie 2015, la ora 7.20, a intervenit decesul acestuia, cu diagnosticele: insuficienţă cardio-respiratorie, bronhopneumonie, contuzie şi hemoragie meningo-cerebrală. A fost informată familia, judecătorul de supraveghere a pedepselor privative de libertate şi procurorul de caz". Cei doi minori, arată avocatul poporului, nu au avut neînţelegeri anterior incidentului. Doar victima a mai fost implicată în incidente (care au fost anchetate, s-au întocmit rapoarte de incident) cu alţi colegi din cameră, care au fost mutaţi la secţii diferite ale Penitenciarului Tichileşti.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro