Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cresteri de preturi la "Judeteana de Apa"

Incepind din data de 1 mai, clientii "Judetenei de Apa" vor plati mai mult, pentru fiecare metru cub de apa potabila, pe care il utilizeaza.
Astfel, apa potabila produsa, transportata si distribuita in comunele situate pe raza judetului Braila va costa, pentru populatie, 2,68 RON/mc, inclusiv TVA, iar pentru restul utilizatorilor, 2,25 RON/mc.
In ceea ce priveste apa produsa si transportata, exclusiv distributia in comunele situate pe raza judetului Braila, pretul pentru populatie va fi de 2,45 RON/mc, inclusiv TVA, iar pentru restul utilizatorilor, 2,06RON/mc.
Noile preturi au fost aprobate de catre consilierii judeteni, la finele acestei saptamini, iar motivatia tine de "respectarea cerintelor de calitate stabilite, de realizarea unui raport calitate/cost cit mai bun pentru serviciile de apa si de canalizare furnizate/prestate, de asigurarea unui echilibru intre riscurile si beneficiile asumate de partile contractante si asigurarea exploatarii si intretinerii eficiente a bunurilor apartinind domeniului public si/sau privat al autoritatilor administratiei publice locale afectate serviciilor de apa si de canalizare". Consilierii au fost informati ca s-a obtinut si avizul necesar din partea Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala.
Singurii care s-au opus acestei majorari de pret au fost consilierii PD, care au apreciat ca motivatia prezentata se traduce, mai explicit, prin faptul ca unitatea vrea sa-si mai acopere din costuri, iar in opinia democratilor, acesta nu este un motiv intemeiat. Mai mult, consilierul PD Mario Da'Ross a fost de parere ca aceasta masura este de-a dreptul antisociala: "Nu mi se pare normal sa cresti preturile, pentru ca asa are nevoie unitatea. De cite ori are Judeteana de Apa probleme, o sa crestem preturile? Daca tot vorbeam inainte despre o chestiune sociala, aceasta majorare devine o chestiune antisociala. Mie mi se pare ca motivatia este nelalocul ei".
In ceea ce-l priveste, consilierul Teodor Hutu a precizat ca propunerea de majorare nu a fost una facuta pe picior: " Aceasta are la baza niste cresteri de costuri, sint justificate, au fost analizate si de Autoritatea Nationala de Reglementare".
In final, cu majoritate de voturi, propunerea a fost aprobata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii