Mergi la conţinutul principal

A crescut stimulentul de inserţie pentru părinţi

• de la 1 aprilie, valoarea stimulentului a ajuns la 650 lei

 

Veşti bune pentru mii de părinţi! Începând cu această lună, se majorează

cuantumul stimulentului de inserţie acordat persoanelor care se întorc la muncă înainte de încheierea concediului de creştere a copilului. Astfel, valoarea stimulentului de inserţie pentru părinţi a crescut la 650 lei, după ce Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta nr. 6/2017.

Anul acesta, stimulentul de inserţie a crescut de două ori. Prima majorare a avut loc la 1 februarie, prin creşterea salariului minim pe economie. Majorarea de la 1.250 lei la 1.450 lei, a dus în mod automat la modificarea valorii indemnizaţiei minime pentru creşterea copilului de la 1.062,5 la 1.232,5 lei (85% din salariul minim), respectiv a stimulentului de inserţie, de la 531,25 la 616,25 lei (50% din indemnizaţia minimă). A doua majorare din acest an a fost făcută prin prin OUG nr. 6/2017, care prevede ca “începând cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de inserţie se stabileşte la 650 lei”.

Plata stimulentului de inserţie încetează când copilul împlineşte doi ani,  respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap.

Indemnizaţia aferentă concediului pentru creşterea copilului şi stimulentul de inserţie nu se pot cumula. În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţie şi cer stimulentul, plata primului drept se suspendă.

Stimulentul de inserţie poate fi cerut de oricare dintre cei doi părinţi ai copilului, iar acesta se poate solicita pentru fiecare naştere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro