Mergi la conţinutul principal

A crescut numărul de incidente electorale semnalate la Brăila. S-a ajuns la 20. Un candidat din Vișani a intrat în cabina de vot cu alegătorii, iar o femeie care a votat era ”decedată”

* au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale: o amendă de 600 de lei și trei avertismente și s-au întocmit dosare penale pentru trei posibile infracțiuni * la o secție din municipiu, o femeie ar fi introdus în urna de vot două buletine destinate pentru alegerea primarului, iar în cauză a fost întocmit dosar penal * polițiștii din Făurei au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că un candidat la alegerile locale, de 68 de ani, ar fi pătruns alături de alegători în cabina de vot în comuna Vișani * o femeie ar fi votat folosind un act de identitate al cărui CNP era atribuit unei persoane decedate, în orașul Însurăței, dar s-a constatat că persoana care a votat este titularul actului de identitate, iar în baza de date aceasta figurează ca fiind decedată

 

 

 

Mai multe incidente electorale! La o secție din municipiu, o femeie ar fi introdus în urna de vot două buletine destinate pentru alegerea primarului, iar la o secție din Vișani un candidat la alegerile locale, de 68 de ani, ar fi pătruns alături de alegători în cabina de vot.

În total, până la ora 16.00, în județul Brăila au fost semnalate 20 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 10 nu s-au confirmat, iar trei sunt în curs de verificare. Până în jurul prânzului, au fost semnalate 12 incidente, iar apoi au mai venit și alte sesizări. ”Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale: o amendă de 600 de lei și trei avertismente. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru trei posibile infracțiuni”, au precizat polițiștii.

 

Un candidat la alegerile locale a intrat cu alegătorii în cabina de vot, în comuna Vișani

Potrivit polițiștilor, la data de 9 iunie, la ora 10:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au fost sesizați prin apel 112 de către președintele unei secții de votare de pe raza municipiului, cu privire la faptul că ar fi observat o femeie ce ar fi introdus în urnă mai multe buletine de vot. Din primele cercetări, a reieșit că femeia în cauză ar fi introdus în urna de vot două buletine destinate pentru alegerea primarului. În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot”, au stabilit oamenii legii. Potrivit surselor noastre este secția de votare din municipiu de la Școala Gimnazială Anton Pann.

La data de 9 iunie, la ora 10:10, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Însurăței s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie de 68 de ani ar fi votat folosind un act de identitate al cărui CNP era atribuit unei persoane decedate, la o secție de votare de pe raza orașului Însurăței.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoana care a votat este titularul actului de identitate, iar în baza de date aceasta figurează ca fiind decedată. De asemenea, actul de identitate folosit figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. În cauză sunt continuate cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot”, au mai spus polițiștii.

Tot duminică, la ora 10:30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Făurei au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că un candidat la alegerile locale, în vârstă de 68 de ani ar fi pătruns alături de alegători în cabina de vot într-o secție de votare din comuna Vișani. Bărbatul de 68 de ani a fost sancționat contravențional cu avertisment conform prevederilor art. 108 lit. o din Legea 155/2015”, arată polițiștii. Sursele noastre spun că ar fi fost candidat de la PSD.

La ora 10:55, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca au fost sesizați de către președintele unei secții de votare de pe raza localității Șuțești cu privire la faptul că o persoană ar fi fotografiat buletinul de vot. Din verificări a rezultat că un tânăr de 25 de ani, ar fi fotografiat buletinul de vot. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei conform art. 108 lit. o din Legea 115/2015.

Potrivit datelor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, în cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 183 de persoane cu 154 de vehicule, fiind aplicate 42 de sancțiuni contravenționale.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro