Mergi la conţinutul principal

Cresc salariile militarilor brăileni din MAI şi MApN. Poliţiştii, puşi pe tuşă!

• majorarea cu 15% a salariilor este aplicată jandarmilor, pompierilor, soldaţilor şi celorlalte categorii de personal militar din Ministerul Afacerilor Interne, dar şi militarilor şi personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale • poliţiştii reprezintă personal civil al MAI, iar aceştia au fost săriţi din schema creşterilor salariale, deşi ei au fost cei care au protestat în primăvara acestui an la Bucureşti, cerând majorarea veniturilor lunare

 

Salariile militarilor brăileni au fost majorate cu 15%, de la 1 iulie 2017, poliţiştii fiind săriţi din schemă de către Guvern. Deşi în luna martie a anului curent aproximativ 100 de agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au protestat la Bucureşti, alături de alte câteva mii de colegi din ţară, cerând creşteri salariale, iată că guvernul le-a pregătit o surpriză total neplăcută şi a mărit salariile doar colegilor militari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi militarilor Ministerului Apărării Naţionale. Mai multe sindicate de poliţie din ţară s-au arătat revoltate de acest fapt, mai ales că la Ministerul Apărării Naţionale, mărirea salarială a fost acordată şi personalului civil.

La 1 iulie 2017, a intrat în vigoare Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare. În categoria militarilor intră atât lucrătorii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, cât şi cei din Ministerul Afacerilor Interne: jandarmi, pompieri, soldaţi şi celelelte categorii de personal militar din minister. “(3) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie ale următoarelor categorii de personal: b) cadrele militare în activitate, precum şi soldaţii şi gradaţii voluntari, inclusiv personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, cu excepţia celor care au beneficat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”. Aşa sună textul din lege prin care s-a decis majorarea salarială pentru militari. Dacă personalul civil din cadrul MApN este inclus pe lista cu salarii mărite, personalul civil din cadrul MAI, adică poliţiştii, a fost sărit.

Pe site-ul unuia dintre sindicatele poliţiştilor, a fost publicat un document semnat de ministrul MAI, Carmen Dan, prin care se menţionează clar ce angajaţi ai ministerului din subordinea sa urmează să beneficieze de mărirea de 15%. “În acest context, având în vedere faptul că Legea nr. 152/2017 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, ParteaI, nr. 487 din 27 iunie 2017, cadrele militare în activitate, precum şi soldaţii şi gradaţii profesionişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de la data de 30 iulie 2017 de majorarea cu 15% a cuantumului brut al soldelor de funcţie, ţinând cont de excepţiile prevăzute de lege”, se arată în actul publicat pe site-ul sindicateuropol.ro.

Poliţiştii s-au arătat revoltaţi de faptul că au fost excluşi din schema majorării salariale, mai ales că ei au fost cei care au protestat în mai multe rânduri în luna martie a acestui an, cerând printre altele, salarii mai mari.

Reamintim că la protestul din data de 16 martie 2017 de la Bucureşti, au participat în jur de 100 de agenţi de poliţie brăileni, alături de alte câteva mii din toată ţara. Principala revendicare a fost legată de creşterea salariilor. Acţiunea a fost organizată de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro