Oferta UniCredit cuprinde solutii financiare pentru avocati, notari publici, arhitecti, executori judecatoresti, stomatologi, experti contabili, medici care doresc sa realizeze proiecte de investitii pentru achizitia de echipamente de lucru, solutii IT sau autoturisme, sau care doresc sa achizitioneze sau sa-si modernizeze spatiul in care isi desfasoara spatiul in care isi desfasoara activitatea profesionala.
Creditul ipotecar si imobiliar pentru persoanele fizice care desfasoara profesiuni liberale poate fi folosit atit pentru cumpararea, constructia, extinderea, terminarea si modernizarea imobilului necesar cabinetelor, birourilor sau punctelor de lucru, precum si pentru achizitia terenului aferent acestora.
Imprumutul poate fi acordat pe o perioada cuprinsa intre 2 si 10 ani, suma maxima care se poate obtine fiind de 150.000 de euro sau echivalentul in lei. Avansul trebuie sa fie de minum 25% din pretul contractului de vinzare-cumparare sau din valoarea proiectului de investitie. Dobinda imprumutului este de 9,5% pe an pentru lei, respectiv 7,5% pentru euro.
Clientii din aceeasi categorie care solicita un credit de investitii pentru achizitii necesare desfasurarii activitatii (echipamente de lucru, mobilier, aparatura si instalatii specifice etc.) pot obtine sume de pina la 30.000 de euro sau echivalentul in lei, pe o durata de maximum 5 ani. Avansul trebuie sa acopere minimum 19% din valoarea investitiei. Banca percepe o dobinda de 9,5% pentru imprumutul de investitii in lei si 7,5% pentru cel in euro.
Creditul auto este destinat achizitiei de autoturisme noi pentru desfasurarea activitatii profesionale si se acorda in lei sau in euro, pe o durata de maximum 6 ani. Suma maxima care poate fi obtinuta este de 30.000 de euro sau echivalentul in lei. Pentru obtinerea imprumutului este necesar ca aplicantul sa dispuna de un avans minim de 19% din valoarea facturii proforma, care se poate constitui din sume depuse in contul deschis la UniCredit sau din avansuri platite vinzatorului sau furnizorilor. Creditul este oferit cu o dobinda de 9% la lei si 7% la euro.
In calculul capacitatii de rambursare se pot considera atit sursele de venit din activitatile profesionale, cit si surse suplimentare din veniturile personale ale asociatilor sau ale familiilor acestora. Pentru obtinerea unui imprumut in oricare dintre scopurile de mai sus este necesar un venit minim lunar de 350 de euro.