Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Credit de la "Raiffeisen", obtinut prin inselaciune

Oamenii legii continua sa-i depisteze pe cei care trag "tepe" bancilor, obtinind ilegal credite pe care, de cele mai multe ori, nu le pot returna.
Procurorul Marinela Cosnita, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, a dispus trimiterea in judecata a invinuitilor Viorel Racuciu, 39 de ani - acuzat de uz de fals si inselaciune - si Ionut Radulescu, 28 de ani, cercetat pentru fals in inscrisuri si complicitate la inselaciune. Radulescu are antecedente penale. Al treilea individ implicat in escrocherie, Mihai Munteanu, 33 ani, a scapat cu o amenda administrativa de 1.000 lei. Dupa declansarea anchetei penale, "Raiffeisen Bank" SA s-a constituit parte civila cu suma de 10.090 lei. De precizat faptul ca, pina anul trecut, fusesera trimisi in judecata zeci de escroci care au tepuit sau care au incercat sa tepuiasca bancile, alte sute de dosare aflindu-se in lucru la Politie si Parchet.
Potrivit dosarului penal, pe 26 martie 2007, Raiffeisen Bank SA a formulat plingere penala impotriva lui Viorel Racuciu, acuzat ca a contractat un credit bancar pentru nevoi personale, de 8.500 lei, prezentind o adeverinta de salariu falsa. Despre ce a fost vorba. In iunie 2006, Racuciu a fost acostat de Mihai Munteanu, pe care il cunostea din vedere si care i-a propus sa contracteze un credit bancar, urmind ca banii sa-i imparta. Intrucit avea nevoie de bani, Viorel Racuciu a fost de acord. I-a dat cartea de identitate lui Munteanu, iar acesta, la rindu-i, a apelat la ajutorul inculpatului Ionut Radulescu. La acea data, Radulescu era administrator al SC "Rymio Construct" SRL, firma care isi incetase, insa, activitatea din anul 2005. Cu toate acestea, el a completat o adeverinta de salariu falsificata, care stipula ca Viorel Racuciu ar fi fost incadrat in functia de zugrav, cu un salariu net de 792 lei. Cu ajutorul documentului, Racuciu a obtinut creditul de la Raiffeisen Bank - Agentia 1 Braila, apoi a impartit banii cu ceilalti doi indivizi implicati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii