Mergi la conţinutul principal

Credit bancar obtinut cu acte false

Doi braileni au fost deferiti instantei de judecata pentru ca au incercat sa tepuiasca o banca, folosindu-se de acte false pentru a obtine un imprumut. Descoperind neregula, angajatii unitatii l-au dat pe solicitant pe mina politistilor, care au aflat ca acesta avea un complice. Ulterior, ancheta avea sa dezvaluie ca cel care se oferise sa-l ajute era de fapt creierul "afacerii" si ca nu era la prima abatere de acest gen.
In martie 2007, politistii au fost sesizati de o angajata a BCR ca Gheorghita Stan (55 de ani) a depus la banca documentatia necesara obtinerii unui credit. Din verificarile facute de lucratorii bancari a reiesit ca societatea de la care acesta a prezentat adeverinta de salariu nu figureaza inscrisa in Registrul Comertului. Citeva ore mai tirziu, cind a revenit la unitatea bancara pentru obtinerea creditului, el a fost depistat de jandarmi, carora le-a spus ca nu a fost niciodata angajat la societatea respectiva si ca documentele le are de la Florea Miscoiu (41 de ani), care il astepta intr-un cafe-bar. Din probele administrate in cauza a reiesit ca, in luna februarie, Miscoiu i-a propus lui Stan sa solicite un credit folosindu-se de documente false, iar banii obtinuti sa-i imparta intre ei. Acceptind propunerea, citeva zile mai tirziu Stan a primit o adeverinta de salariu intocmita in fals, din care rezulta ca ocupa functia de sofer la SC "Anin Com Impex" SRL Braila, precum si copii de pe carnetul de munca, ce atesta ca adevarate datele de pe adeverinta de salariu, avind inscrisa mentiunea "copie conform cu originalul" si aplicata stampila societatii. Audiat fiind, Stan a recunoscut savirsirea faptelor comise, declarind ca a acceptat propunerea lui Miscoiu intrucit avea nevoie de bani si urma sa opreasca din cei 13.000 lei pe care i-ar fi obtinut, suma de 3.000 lei. Invinuitul Florea Miscoiu, insa, a negat implicarea in aceasta poveste.

"Afacere" intermediata de Costel Frizeru

In timpul anchetei, politistii au descoperit ca in vara anului 2006, Miscoiu a obtinut de la BCR un credit de nevoi personale, folosind documente intocmite in fals. Mai exact, invinuitul a depus o adeverinta de salariu din care rezulta ca era angajat paznic la SC "Com Lady Geo" SRL din Vadeni si copie xerox a carnetului de munca, ce atesta aceleasi aspecte, insa el nu fusese niciodata angajat al societatii.
Fiind audiat cu privire la obtinerea acestui credit, invinuitul a declarat ca documentele le are de la Georgica Sanduleac, director la SC Com Lady Geo SRL. "El cunostea ca este angajatul acestei societati intrucit, conform declaratiilor sale, prin anul 2005 s-a intilnit cu Sanduleac Georgica la restaurantul Mateo de pe Calea Calarasilor, unde a semnat o cerere de angajare, dar nu si un contract de munca cu SC Com Lady Geo SRL si nici nu s-a prezentat vreodata la serviciu. La momentul prezentarii materialului de urmarire penala, invinuitul a aratat ca lunar ii inmina acesteia diverse sume de bani sau cadouri, pentru a-i fi platite asigurarile sociale. Aceasta intelegere cu numita Sanduleac Georgica a avut-o pentru a putea beneficia de vechime, iar “relatia” cu aceasta a fost intermediata de numitul Golea Costache, zis Costel Frizeru", se arata in materialul de urmarire penala. Nici Sanduleac si nici Golea nu au putut fi audiati de anchetatori, intrucit au decedat. BCR Asigurari a comunicat politistilor ca Miscoiu nu si-a achitat obligatiile contractuale, in suma de 11.690 lei, reprezentind rate si dobinzi. Avind in vedere ca cercetarile nu au condus la identificarea persoanei care a completat in fals cele doua adeverinte de salariu si carnetele de munca, se va dispune disjungerea cauzei si continuarea verificarilor sub acest aspect.
Zilele trecute, Parchetul de pe linga Judecatoria Braila a dispus trimiterea in judecata a lui Gheorghita Stan, sub aspectul savirsirii infractiunilor de tentativa la inselaciune si uz de fals, dar si a lui Florea Miscoiu, pentru complicitate la tentativa de inselaciune si inselaciune.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro