Mergi la conţinutul principal

Credinciosii din Brailita isi sarbatoresc patronul spiritual

Brailenii din municipiu si judet impreuna cu cei ce locuiesc in fosta comuna suburbana Brailita il cinstesc, azi, pe Sfintul Mare Mucenic Dimitrie - Izvoritorul de Mir. Credinciosii din Brailita participa la Sfinta Liturghie de hram oficiata la biserica "Sfintul Dumitru", pentru a-l cinsti cum se cuvine si a-i cere ajutor mucenicului praznuit azi, care este Ocrotitorul Tesalonicului si al tuturor crestinilor care se roaga Lui Dumnezeu si-L au pe Hristos ca Domn si Mintuitor. Aseara, in toate bisericile crestine ortodoxe a fost oficiata Vecernia si au fost inaltate rugi catre Sfintul Dimitrie, dupa datina stramoseasca.
Slujba de hram de la biserica din Brailita este oficiata de preotii slujitori Sandu Petrea si Aurel Zaharia, care binecuvinteaza roadele pamintului si darurile aduse la Altar, pomenindu-i si pe cei raposati in Domnul, care au purtat numele Izvoritorului de Mir. Totodata, in toate bisericile sint rostite predici despre viata si faptele Sfintului Dimitrie, Ocrotitorul cetatii Tesalonic din Grecia si aparatorul crestinilor persecutati, al saracilor si al celor nedreptatiti. Marea sarbatoare de azi reprezinta un moment de referinta pentru ciobani si pentru toti locuitorii satelor, pentru ca ea coincide cu "ravasitul oilor", adica ducerea mioarelor la iernat. Fara acest ritual anual, transhumanta veche de milenii n-ar mai fi fost pomenita pe aceste meleaguri. Mai trebuie spus ca, de "Sf. Dumitru", dupa obicei, toate parohiile ortodoxe ofera daruri celor necajiti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu