Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Cred ca ne vom muta in Lacu Sarat"

In urma cu trei ani, printr-o decizie a fostului inspector scolar general Viorel Mortu, Agentia Taberelor s-a mutat, provizoriu, in sediul unei gradinite, care si-a desfasurat activitatea apoi in Scoala "Al. I. Cuza", fiind tolerata acolo pina cind scoala a avut nevoie de acele spatii pentru propria activitate. Atunci cind s-a facut aceasta schimbare s-a pornit de la premisa ca Agentia Taberelor va primi un alt spatiu, insa de la gind la fapta a fost drum lung. Au trecut mai multe luni si nu s-a intimplat nimic, au venit alegerile, si toate schimbarile care au urmat au lasat problema in suspans. Chestiunea este si acum nerezolvata, iar parintii, care au investit in acel sediu, nu au de gind sa cedeze spatiul si il cer cu insistenta.
In iulie 2005, la numai doua luni dupa ce s-a instalat, noul inspector general Lilliana Tudoran, a solicitat Autoritatii Judetene pentru Tineret sa elibereze spatiul. Autoritatea a facut numeroase demersuri pe linga Consiliul Local sa obtina un alt loc unde sa-si desfasoare activitatea. Chiar in toamna anului trecut lucrurile pareau ca si aranjate, cind politica a dat iar peste cap planurile directorului Autoritatii Judetene pentru Tineret. La recenta sedinta a CLM, propunerea de acordare a unui spatiu a fost respinsa, pentru aceasta decizie votind consilierii PSD, PRM, dar si citiva PNL. Astfel, Autoritatea Nationala pentru Tineret a ramas fara spatiu. "Nu mai avem ce sa facem. Eu am facut tot ce mi-a stat in putinta, am explicat consilierilor de ce am nevoie de un spatiu in oras. Eu ma ocup de toate problemele tineretului, nu numai de tabere, dar nu am fost inteles. Nu stiu ce s-a intimplat. M-au uimit unele voturi pentru ca eu nu le-am cerut bani, eu voi aduce bani ca sa fac ceva pentru tineri. Noi ne ocupam nu numai de tabere, ci si de monitorizarea, supravegherea si sprijinirea tinerilor. Acum ma duc la Primarie si sa vedem ce se mai poate face, insa cred ca ne vom muta in Lacu Sarat. Deocamdata, alta solutie nu vad", a spus directorul Sorin Constantin.
Desi era interesul Inspectoratului Scolar sa rezolve aceasta problema, acesta nu a luat o decizie transanta, timp de aproape noua luni. Mai mult, in ultimele doua zile nici nu a putut fi contactata prof. Lilliana Tudoran, inspectorul scolar general, pentru a comunica daca va lua o decizie, acum, cind se stie precis ca AJT nu va primi un nou spatiu. Practic nu se stie cind si daca AJT va fi evacuata, daca actuala conducere a ISJ va da in judecata fosta conducere a Inspectoratului sau se va multumi sa astepte ca Autoritatea Judeteana pentru Tineret (AJT) sa plece din spatiul pe care il ocupa abuziv atunci cind va dori.
Varianta mutarii sediului AJT in statiunea Lacu Sarat, in tabara, nu suride actualei conduceri pentru ca acolo nu sint conditii, nu este caldura. "Vom incerca sa cream ceva conditii civilizate in acea tabara la vara, cind se va desfasura si la Braila un program de reabilitare a acestor centre. Vom incerca sa intram intr-un circuit al tinerilor din Europa, care functioneaza deja in mai multe tari", a mai precizat directorul Sorin Constantin.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii