Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crește numărul de cazuri Covid-19 în școli. Cursuri suspendate la 113 clase

* 52 de elevi și 39 de cadre didactice s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, conform ultimei raportări făcute de ISJ Brăila *  “Dacă raportăm cazurile confirmate în rândul profesorilor și elevilor rata ar fi mult sub 1. Ceea ce îmi dovedește mie că școala este un mediu sigur în comparație cu alte medii“, este realitatea punctată de inspectorul școlar general

 

Conform raportării zilnice făcute de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, ieri, 11 octombrie, cursurile erau suspendate la 113 clase/grupe din grădinițele, școlile și liceele brăilene. Cele mai multe clase suspendate sunt la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci” - 11 clase, Liceul de Arte “Hariclea Darclee” - 6 clase, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” - 6 clase, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” - 6 clase, Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” - 5 clase, Colegiul Economic “Ion Ghica” - 5 clase și Colegiul Național Pedagogic “D. P. Perpessicius” - 5 clase. De asemenea, conducerea ISJ Brăila ne-a declarat că la ultima raportare privind infecțiile cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice și elevilor, raportare care se face săptămânal, 52 de elevi și 39 profesori au fost confirmați cu Covid-19.

Inspectorul școlar general, prof. Cătălin Canciu, ne-a declarat că Ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății le dă posibilitatea directorilor de școli de a muta activitatea în online acolo unde sunt multe cazuri de Covid-19.

“Noi în fiecare zi postăm pe site situația claselor care învață online. Am avut o întâlnire cu domnul ministru și există două prevederi în ordinul comun prin care directorii, în situații excepționale, pot solicita intrarea în online. Până astăzi nu am primit astfel de solicitări, dar am avut discuții punctuale cu directorii, spre exemplu acolo unde au fost cazuri de mai multe cadre didactice infectate, însă managerii ne-au spus că pot continua să asigure procesul didactic în bune condiții. Așadar, directorii pot solicita intrarea în online pentru că ei știu cel mai bine situația de la nivelul școlii și important este să existe siguranță din punct de vedere al sănătății elevilor și cadrelor didactice”, ne-a declarat prof. Cătălin Canciu.

Inspectorul școlar general, prof. Cătălin Canciu, spune că în realitate lucrurile nu sunt chiar atât de “negre”, dacă raportăm numărul îmbolnăvirilor la numărul total de elevi și profesori.

“Eu am mai spus lucrul acesta. Dacă raportăm cazurile confirmate în rândul profesorilor și elevilor rata ar fi mult sub 1. Ceea ce îmi dovedește mie că școala este un mediu sigur în comparație cu alte medii. La școală se poartă masca, măsurile se respectă și în plus există un nou control pe care îl desfășurăm noi până la sfărșitul lunii, în care inspectorii vor vizita toate școlile tocmai pentru a verifica respectarea condițiile de siguranță, a mai explicat inspectorul școlar general.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii