Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Craciun in carantina

Comandamentul Antiepizootic Judetean, condus de prefectul judetului, Nicolae Mitroi a anuntat, ieri, ca restrictiile privind circulatia persoanelor in zona de protectie impotriva gripei aviare se metin si de sarbatori. Mai precis, in localitatile in care a fost depistat virusul H5, respectiv: Scarlatesti, Bumbacari, Dudescu, Ciocile, Zavoaia, Tataru si Chichinetu, este interzisa circulatia persoanelor precum si a animalelor vii, a produselor de origine animala si vegetala, a vehiculelor, uneltelor si a oricaror obiecte care ar putea fi contaminate. Intrarea si iesirea persoanelor in focar poate fi aprobata numai in situatii exceptionale (politisti, cadre medicale, pompieri, in caz de deces etc.), in conditii speciale de dezinfectie sub stricta supraveghere sanitar veterinara. Aprovizionarea localitatilor aflate in carantina se face numai prin transbordare. Pina la ridicarea masurilor de carantina, sint interzise toate activitatile si manifestarile obstesti care ar putea contribui la difuzarea epizootiei.
"Stiu ca este trist, stiu ca este sarbatoarea la care familiile se reunesc, dar nu avem cum sa procedam altfel. Am muncit prea mult, ne-am chinuit prea tare, am facut sacrificii prea mari ca sa renuntam tocmai acum, la spartul tirgului. Mai avem putin de indurat. Probabil pina la sarbatori, Scarlatestiul va iesi din carantina, in rest nu se poate anticipa", a precizat Nicolae Mitroi.
In zona de supraveghere sanitar-veterinara, restrictiile se refera doar la interzicerea miscarii porcilor si a pasarilor vii precum si a produselor provenite de la acestea. "Nu se impun restrictii privind circulatia persoanelor", a precizat Liliana Stefanu, director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila.
Zona de supraveghere cuprinde localitatile: Liscoteanca, Bordei Verde, Insuratei, Baraganu, Ionesti, Batogu, Ciresu, Vultureni, Ulmu, Mohreanu, Jugureanu, Pribeagu, Florica, Coltea, Rosiori, Chioibasesti, Odaieni si Dudesti.
De precizat ca ieri, Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti a confirmat prezenta virusului H5 la probele recoltate de la Chichinetu, iar Laboratorul din Marea Britanie a confirmat prezenta virusul H5N1, inalt patogen la probele de la Ciocile.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii