Mergi la conţinutul principal

Cozi interminabile la taxe şi impozite

Ghişeele direcţiilor de taxe şi impozite locale au fost luate cu asalt de către contribuabilii brăileni. Peste 200 de oameni s-au înghesuit ieri, la primele ore ale dimineţii, pentru a-şi plăti dările pe acest an, unii pentru a scăpa de grija datoriilor, iar alţii pentru a beneficia de reducerea de 10%. Conducerea instituţiei informează brăilenii că funcţionează şi varianta plăţii online pentru a evita statul la cozi. În plus, şeful serviciului de taxe şi impozite a dat asigurări că sunt deschise publicului peste 10 ghişee, tocmai pentru a face faţă aglomeraţiei. "Este aglomerat, într-adevăr. Astăzi (n.r.-luni, 12 ianuarie) fiind şi zi de luni. Noi am asigurat mai multe locaţii pentru achitarea de taxe şi impozite. În locaţia din Piaţa Traian sunt deschise 6 ghişee publicului, mai avem şi centrele din cartiere, unde este câte un ghişeu, plus centrele de pe Bulevardul Al. I. Cuza unde sunt 3 ghişee", a declarat Ionuţ Bardaş, şef serviciu Constatare Impunere Persoane Fizice din cadrul Primăriei Brăila.
Pentru achitarea dărilor, reprezentanţii locali încearcă să popularizeze plata online, respectiv, prin platforma ghişeul.ro, care funcţionează la Brăila de doi ani. "Noi informăm brăilenii că se pot face plăţi şi pe platforma online, prin ghişeul.ro. Pentru asta trebuie obţinute o parola şi un user pentru a accesa. Se pot vizualiza datoriile şi efectua plăţile", a mai precizat şeful din cadrul Primăriei Brăila. Întrebat dacă brăilenii au accesat până acum ghişeul.ro pentru a efectua plăţi, acesta ne-a confirmat. "Da. Serviciul online este funcţional de doi ani de zile şi deja lumea a început să aibă şi încredere în el", a susţinut Bardaş.

Val de nemulţumiri

Deşi varianta plăţii online ar trebui, teoretic, să subţieze cozile la ghişee, la Brăila încă nu se vede acest lucru. Motivul, mulţi contribuabili încă nu ştiu că există şi o variantă mai comodă a achitării de taxe şi impozite. "Am venit mai repede, să scap de grija datoriilor, să nu mai mai preocup. Cam de 3 ore aştept aici. Nu ştiam că se poate plăti şi online. Mulţumesc că mi-aţi spus. Dar de ce nu aflu asta de la autorităţi? De ce nu se mediatizează, să ştie lumea?", a comentat Elena S. , o tânără în vârstă de 30 de ani.
Tot ieri, un cititor al cotidianului "Obiectiv" ne-a semnalat nemulţumit, în scris, că pentru a ridica un certificat fiscal de care avea nevoie urgent, nu a fost lăsat de intre. "Cum este posibil aşa ceva, într-o ţară europeană? Aveam nevoie de un certificat fiscal şi poliţiştii care păzeau uşa de la Direcţia de Finanţe din Centru, nu m-au lăsat să intru. A trebuit să stau la coadă alături de toţi ceilalţi oameni care intenţionau să-şi achite taxele, impozitele etc. Am stat la rând 4 ore, şi când am ajuns la Registratură de unde trebuia să mi se elibereze certificatul fiscal, s-a închis. Programul era până la 14.00", se arată în sesizarea depusă la sediul redacţiei, de către George C.
Ghişeele pentru încasarea de taxe si impozite locale aferente anului 2015 s-au deschis la Brăila joi, 8 ianuarie, însă atunci abia dacă au trecut pragul direcţiilor de taxe şi impozite 30 de persoane. Ca în fiecare an, brăilenii care achită integral dările la stat până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro