Mergi la conţinutul principal

Cozi interminabile la Inmatriculari Auto

Imbulzeala si nervi intinsi la maxim in fata ghiseelor Serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor (SPCRPCIV) Braila. Zi de zi, in curtea institutiei se formeaza cozi interminabile, brailenii trecindu-si numele pe liste fara sfirsit. Ei asteapta apoi zile intregi pentru a putea preda dosarul la ghiseul deschis in acest scop.
"Ne-am trecut pe lista de vineri si speram ca azi sa ne vina si noua rindul" sau "Vedeti ce coada este? Imi mai trebuia un act la dosar si din aceasta cauza am luat coada de la capat", asa sunau, ieri, nemultumirile oamenilor care asteptau la rind.

Unde dai si unde crapa

Potrivit conducerii institutiei, principalul motiv al formarii cozilor de la Inmatriculari este noua legislatie care, in cazul preschimbarii carnetului de conducere, ii scuteste pe soferi de corvoada completarii fiselor medicale, daca acestia isi depun actele inainte de expirarea permisului. Cum completarea fisei medicale costa aproape 100 de lei, este de inteles de ce in fiecare zi se depun in jur de 200 de solicitari de preschimbare a permisului. Pentru a evita supraaglomeratia de la eliberarea permiselor, conducerea SPCRPCIV Braila a detasat un om de la Inmatriculari Auto, la Biroul de Permise. Doar ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg, iar angajatii de la Inmatriculari s-au trezit, la rindul lor, cu o avalansa de dosare de radiere a autovehiculelor, fara precedent. De vina pare a fi faptul ca multi braileni au primit instiintari prin care sint obligati sa faca inspectia tehnica periodica (ATP) si asigurarea, altfel li se radiaza masinile. "Vechea lege nu le impunea asigurarea masinii si ATP-ul, asa ca le tineau aruncate prin curte sau prin fata blocului, dar nici nu le radiau. Acum nu le mai convine si mai bine le radiaza", ne-a declarat cms. Daniel Popescu, seful SPCRPCIV Braila.
Sursa citata a dat asigurari ca in curind situatia va intra in normal, angajatul trimis la Biroul Permise urmind sa revina la postul lui. In plus, schema va fi largita, astfel incit in loc de doua, vor fi trei ghisee deschise pentru public.
In ceea ce priveste listele kilometrice pe care se inscriu solicitantii, conducerea serviciului spune ca nu are nici un amestec. "Asta este mentalitatea! Nu noi facem listele, ei singuri si le fac", a declarat cms. Daniel Popescu.
Pentru fluidizarea cozilor, programul de la ghiseul permise auto s-a majorat, fiind deschis in fiecare zi de la 8.30 la 20.00. O alta noutate o reprezinta faptul ca de astazi, Serviciul Inmatriculari va functiona in spatiul nou modernizat amplasat in aceeasi curte, iar vechea locatie va deveni spatiu de asteptare pentru cei care asteptau pina acum afara pentru permise.

Amenzi contraventionale pentru cei ce nu-si radiaza vehiculele in urma instrainarii

Pentru prevenirea unor situatii nedorite, pe fondul necunoasterii prevederilor legale in ceea ce priveste vehiculele instrainate, pentru care nu s-au perfectat documentele prevazute de normele in vigoare, reamintim celor interesati cum ca potrivit OUG 195/2002, anterior modificarii prin Legea 63/20.09.2006, care a intrat in vigoare la 1 decembrie 2006, proprietarii de vehicule inmatriculate sint obligati sa solicite radierea din evidenta a acestora, in termen de 30 de zile de la trecerea vehiculului in proprietatea altei persoane. In caz contrar, proprietarul vehiculului este pasibil sa fie sanctionat cu amenda contraventionala cuprinsa intre 150 si 500 de lei. De asemenea, radierea din evidenta a vehiculelor inregistrate, la trecerea acestora in proprietatea altei persoane, se face de catre autoritatea care a efectuat inregistrarea, la cererea proprietarului, in conditiile legii. Daca nu se respecta aceasta prevedere, cei depistati in neregula pot fi sanctionati cu amenda contraventionala de la 351 la 780 lei, iar certificatul de inmatriculare si placutele cu numarul de inmatriculare vor fi retrase. Astfel ca, pentru rezolvarea unor litigii, persoanele care au instrainat vehicule, fara sa perfecteze documentele legale in acelasi timp, trebuie sa se adreseze instantei de judecata competenta teritorial.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro