Mergi la conţinutul principal

Covor de semințe pe asfaltul proaspăt turnat din cartierul Vidin

* indivizi certați cu bunul simț și asistații de la Adăpostul de noapte de pe Strada Eroilor se adună zi de zi în părculețul situat vizavi de Liceul Progresul, mănâncă semințe și aruncă ambalaje la întâmplare * de parcă n-ar fi fost de ajuns, stațiile de autobuz reabilitate sunt și ele pline de murdării, în condițiile în care municipalitatea a instalat coșuri de gunoi și a turnat asfalt, iar lucrătorii de la Salubritate își fac treaba

 

 

 

Nesimțirea unora a atins cote alarmante în cartierul Vidin, un cartier în care  oamenii harnici și la locul lor sunt siliți să-i suporte pe cei care-și fac veacul în zonă, consumă alcool în public, sparg semințe și înjură mai rău ca la ușa cârciumei.

Aproape permanent, părculețul de pe Calea Galați, situat vizavi de fostul Liceu Progresul, este acoperit cu un strat considerabil de coji de semințe, în condițiile în care, la doi pași distanță, se află mai multe coșuri de gunoi noi instalate de primărie. Ici și colo, câte un pahar gol de cafea, sticlă de suc sau de energizant. Vizavi, pe treptele fostului Liceu Progresul și lângă gardul viu măști folosite, zdrențe aruncate de asistații de la Adăpostul de noapte de pe Strada Eroilor, resturi de ambalaje și de mâncare. O mizerie de nedescris, mai ales că acela este și locul de întâlnire al oamenilor străzii, al cerșetorilor și chefliilor.

Până deunăzi, locuitorii din zonă reclamau faptul că municipalitatea întârzie să le refacă trotuarele și stațiile de autobuz. Acum, după ce stațiile de autobuz - inclusiv cea de la Magazinul Lidl - au fost reabilitate și există coșuri de gunoi suficiente, mizeria persistă pentru simplul motiv că unii preferă să arunce paharele de cafea, ambalajele de mâncare sau PET-urile direct pe trotuar sau pe carosabil.

Asfaltarea trotuarului de la Cimitirul ”Sf. Dumitru” a fost finalizată, iar muncitorii au ajuns până la Strada Eroilor. Ce folos, dacă zona continuă să fie ”pavoazată” cu deșeuri și mizerie!? Iar asta în condițiile în care angajații de la Salubritate chiar își fac treaba, spre deosebire de alte zone ale orașului...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro