Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cota de lapte a intrat in vigoare

De la 1 aprilie 2007, cumparatorii de lapte de vaca au dreptul sa-l achizitioneze numai de la detinatorii de cota, a anuntat printr-un comunicat de presa Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila. "Neindeplinirea acestei conditii poate atrage dupa sine sanctiuni contraventionale", se mai precizeaza in comunicat.
In aceste conditii, livrarea sau vinzarea de lapte de catre un producator care nu detine cota individuala de referinta se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 lei. Aceeasi valoare constituie ameda si in cazul in care livrarea laptelui se face catre un cumparator neaprobat.
Cu amenda de la 2.500 la 5.000 lei este sanctionata cumpararea laptelui de catre un cumparator de lapte de la un producator care nu detine cota individuala de lapte si de 8.000 - 10.000 lei, exercitarea activitatii de comerciant de catre cumparatorul de lapte crud, fara sa fie aprobat si inscris in Registrul cumparatorilor.
In situatia in care producatorul a schimbat cumparatorul dupa perioada de monitorizare, se va proceda la completarea unui formular de schimbare a cumparatorului, dupa un model elaborat de Departamentul de Administrare a Cotelor de Lapte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii