Mergi la conţinutul principal

Costica Macelaru a fost reales in functia de presedinte al APA

Asociatia Producatorilor Agricoli APA Braila a organizat, ieri, Conferinta Judeteana a Agricultorilor - Braila 2007. Aflata deja la a sasea editie, manifestarea a reunit agricultori din intreg judetul, dar si reprezentanti ai fermierilor din judetele Galati si Tulcea. Totodata, in sala a fost prezent si Adrian Radulescu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania - LAPAR, organizatie profesionala cu reprezentare la nivel national la care este afiliata APA. Invitatul de onoare al intilnirii a fost prefectul judetului, Nicolae Mitroi. La lucrarile conferintei, in calitate de invitati au mai participat si Vasile Suraianu, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila precum si conducerile tuturor institutiilor locale aflate in subordinea Ministerului Agriculturii.
Cea de a sasea conferinta a agricultorilor braileni a debutat cu prezentarea activitatii asociatiei in anul 2006, prezentarea prioritatilor pentru 2007 si cu citirea raportului comisiei de cenzori.
Au urmat discursurile invitatilor si apoi discutii libere. In cadrul oficial, agricultorii au supus atentiei subiecte precum: starea deplorabila a sistemului de irigatii si pretul exagerat al acestei lucrari; situatia dezastruoasa din sate, din toate punctele de vedere, economic, social etc; Codul Muncii - situatia sezonierilor din agricultura; eliminarea accizelor din pretul motorinei pentru agricultura; Legea cooperativelor; subventii; Legea asigurarilor agricole; si, bineinteles, seceta, cu efectele ei devastatoare asupra activitatii agricole.
Un alt punct important al conferintei a fost cel privind alegerea conducerii asociatiei, demers obligatoriu din doi in doi ani, conform statutului. Astfel, in urma votului, Costica Macelaru a fost reales in functia de presedinte al asociatiei, iar noul Comitet Director va fi format din: Vasile Dobrila, Nastase Davidescu, Mitrea Stan, Ion Lazar, Linca Englezu, Vasile Datcu si Costica Mocanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu