Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Costica Argint si Guvernul - tinichea

O delegatie a Guvernului Romaniei, condusa de insusi premierul Tariceanu si din care au mai facut parte, printre altii, ministrul de externe, Adrian Cioroianu, si ministrul de Interne, Cristian David, a fost zilele trecute in Italia, pentru a discuta cu primul ministru italian Romano Prodi si cu membrii comunitatii romanesti despre situatia cetatenilor romani aflati pe teritoriul Italiei. Culmea, reprezentantul de seama al romanilor din Italia a fost un anume Costica Argint, un fel de lider al romilor din Roma (nici ca se putea o asociere mai buna), fugit din Romania in urma cu vreo 10 ani. Si spun “fugit” pentru ca, prin 1997, Argint facea obiectul unui dosar penal, finalizat cu condamnarea acestuia la vreo 3 ani de inchisoare. Mai mult, Costica Argint are in Romania statutul de urmarit international, cautat prin Interpol. Interesant, insa, condamnatul Argint nu poate fi extradat din Italia, deoarece acolo a dobindit statutul de refugiat politic, tocmai din partea statului italian.
Si tocmai acest personaj a fost unul dintre reprezentantii de seama ai romanilor din Italia, care s-a conversat cu delegatia oficiala a statului roman! Adica un infractor care, in marinimia sa, l-a iertat si pe ministrul de externe Cioroianu pentru declaratia cu privire la trimiterea criminalilor periculosi in desert. Cit de penibil trebuie sa te simti ca premier, ministru de Interne sau de Externe ca sa stai la discutii despre romanii din Italia cu un individ care, in tara pe care tu o reprezinti oficial, este condamnat penal la 3 ani de puscarie?! Nu mai vorbesc de incompetenta organizatorilor romani sau a serviciilor secrete care n-au stiut la ce intilnire de seama au fost bagati alde Tariceanu & Comp. Cita incompetenta!
Dar cu sutele alea de mii de romani care muncesc cinstit acolo, aia care trimit citeva miliarde de euro pe an in Romania si de pe urma carora traiesc alte sute de mii de familii, cu ei cine s-a intilnit? Pe ei cine i-a reprezentat, pe ei cine i-a ascultat? Am trista impresie ca singurul care sa-i bage si pe ei in seama e tot robotul acela telefonic de la Consulatul Romaniei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii