Mergi la conţinutul principal

Costel Mărgărit, pe podium la concursul de alergare “S24H”

• cu acest prilej Mărgărit şi Victor Ilie au făcut voluntariat în cadrul campaniei “Descoperă stadionul de atletism Brăila” • Mărgărit propune noi acţiuni de voluntariat pentru luna octombrie

 

Maratonistul brăilean Costel Mărgărit, împreună cu un alt brăilean, Victor Ilie, atletul veteran cu cele mai multe competiţii de acest gen bifate din România, au participat la Timişoara, la concursul internaţional de alergare de anduranţă S24H, o competiţie de ultramaraton care presupune parcurgerea unei distanţe cât mai mari în decursul a 6, 12, 24, 48 sau 72 ore de alergare. Iar concursul din acest an s-a desfăşurat în Parcul Copiilor din Timişoara, pe o buclă de 1.236 metri, asfaltată şi iluminată nocturn.

Mărgărit a alergat 72 de ore, perioadă în care a parcurs 357 km şi s-a clasat pe locul al patrulea la general şi pe al treilea la categoria sa de vârstă, 36-49 ani şi tot pe locul al treilea, s-a clasat la plus 50 de ani, după 24 de ore, Victor Ilie, sportiv în vârstă de 66 de ani.

Cei doi atleţi veterani au alergat pentru campania “Descoperă stadionul de atletism Brăila”.

“Mi-am propus să depăşesc 400 km dar am alergat doar 357 km. Fiecare dintre aceştia au fost scoşi la licitaţie, banii urmând să-i donăm pentru salvarea Stadionului de atletism. Licitaţia a fost câştigată de firma METIGLA însă sperăm ca şi alte societăţi din Brăila să se alăture acestui proiect. Concursul de la Timişoara a fost foarte bine mediatizat, iar de câte ori am trecut prin faţa organizatorilor aceştia au menţionat cauza pentru care am alergat”, ne-a declarat Costel Mărgărit.

Brăileanul vrea să ţină trează atenţia autorităţilor locale şi cele ale statului asupra acestei baze sportive, una foarte importantă nu numai pentru atleţii de performanţă ci şi pentru toţi brăilenii dornici de a face mişcare în aer liber. Şi propune noi acţiuni de voluntariat.

“Eu propun alte acţiuni de ecologizare a bazei sportive. De exemplu, pe 13 octombrie invităm cluburile sportive din Brăila să vină la Stadionul de atletism ca să continuăm să scoatem la lumină din bălării această bază sportivă. Pot veni sportivi, părinţii acestora, toţi cei care doresc să facă volutariat. Iar după două săptămâni invităm pe salariaţii firmelor din Brăila. Împreună vom reuşi să atragem atenţia oficialităţilor locale că brăilenii doresc reabilitarea Stadionului de atletism”, a mai spus Mărgărit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro