Mergi la conţinutul principal

Cosmin Teodor Nedelcu, printre premiaţii “Cupei Zamora” la şah rapid

• şahistul de la “Orizont 64” din Brăila s-a clasat pe locul întâi, la 12 ani • în clasamentul general a ocupat un loc în intervalul 7-13 din 136 de participanţi, majoritatea şahişti seniori

 

La ediţia a treia a “Cupei Zamora” la şah rapid, turneu rezervat seniorilor, care a avut loc săptămâna trecută, la Buşteni, şi la care au participat 136 de şahişti, brăileanul legitimat la “Orizont 64”, Cosmin Teodor Nedelcu a câştigat competiţia la nivelul jucătorilor de 12 ani, iar în clasamentul general a ocupat un loc în intervalul poziţiilor 7-13. Candidat maestru în şah, Nedelcu a avut drept adversari atât jucători neclasificaţi cât şi maeştri internaţionali de la 30 de cluburi din ţară. 

Cotat cu rangul 51 din 136 de participanţi, şahistul pregătit de instructorul Ionel Balcan, Cosmin Teodor Nedelcu a avut un parcurs de excepţie realizând 6 puncte şi jumătate din 9 posibile. Jucătorul de la Orizont 64 a obţinut 6 victorii, o remiză şi două înfrângeri, rezultate ce i-au permis să câştige locul întâi între jucătorii de până în 12 ani, el având doar 11 ani, iar în clasamentul general să ocupe o poziţie foarte bună. Talentatul şahist brăilean a jucat în compania a şase jucători care au rangul de candidat maestru, în compania cărora a obţinut 3 puncte şi jumătate, a câştigat ambele partide disputate în compania jucătorilor de categoria I şi cea disputată cu o jucătoare neclasificată.

În urma acestor rezultate, Cosmin Teodor Nedelcu şi-a adăugat 79 de puncte la coeficientul ELO. Şahistul de la “Orizont 64” a primit din partea organizatorilor o plachetă, o medalie, o diplomă şi alte premii în obiecte.

Consider că a fost un antrenament util pentru Cosmin în vederea participării la Campionatul European U12, care va avea loc în luna septembrie, în staţiunea Mamaia”, a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului “Orizont 64” Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu