Corupţia a devenit în România o activitate riscantă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Corupţia a devenit în România o activitate riscantă

Ministrul Justiţiei a evidenţiat faptul că România are instituţii specializate de luptă împotriva corupţiei care sunt apreciate şi de partenerii europeni.
"Sunt deja mai bine de zece ani de când România dezvoltă politici anticorupţie şi a organizat instituţii specializate în combaterea corupţiei. Este foarte adevărat, iniţial mai mult formal, dar treptat, în special după intrarea în UE şi instituirea MCV, din ce în ce mai substanţial şi accelerat. Avem deja instituţii pe care partenerii noştri europeni le consideră specializate şi cu un palmares track record pozitiv şi constant de mai bine de 4-5 ani de zile, mă refer la DNA şi mai recent la ANI", a subliniat Cătălin Predoiu.

"Cetăţenii sunt preocupaţi în cel mai înalt grad de problema corupţiei"

Ministrul a mai subliniat faptul că rapoartele de ţară ale CE "subliniază în mod constant faptul că România a menţinut politicile anticorupţie la un nivel satisfăcător sau bun şi a menţinut stabilitatea acestor instituţii astfel încât ele să-şi poată atinge scopul".
Referitor la Eurobarometrul din februarie, potrivit căruia 96% dintre români consideră corupţia drept o problemă gravă, Predoiu susţine că studiul nu trebuie interpretat în sensul că "rezultatul combaterii corupţiei este nul".
"Dimpotrivă, cred că această percepţie este sprijinită şi de eforturile pe care instituţiile anticorupţie le-au făcut în ultimii ani şi rezultatele pe care le-au avut. Pe de altă parte, aceste procente ne arată că cetăţenii sunt preocupaţi în cel mai înalt grad de problema corupţiei şi de faptul că ei sunt conştienţi că ea nu este încă rezolvată. Ne mai arată faptul că avem de a face, poate, cu o problemă culturală", a precizat Predoiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro