Mergi la conţinutul principal

Corul TRISON va reprezenta Brăila în Macedonia

• în perioada 24-28 august 2017, membrii corului brăilean TRISON, veritabili ambasadori culturali, vor participa la Festivalul Coral Internaţional de la Ohrid - Macedonia

 

Corul mixt TRISON din cadrul Şcolii Populare de Arte “Vespasian Lungu” Brăila, dirijat de prof. Marcica şi Ştefan Lupu, a fost selectat şi va participa, în perioada 24-28 august 2017, la Festivalul Coral Internaţional de la Ohrid - Macedonia. În festival vor mai participa şi alţi reprezentanţi din România -Târgovişte, Târgu-Neamţ şi Oradea, din ţara gazdă, dar şi din Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Cehia, Cipru, Polonia, Rusia, Serbia, Turcia.

Dovadă a calităţii interpretative a corului stă şi faptul că anul trecut acesta a obţinut medalia de bronz la cea de a XXXIV-a ediţie a Festivalului Coral Internaţional de la Preveza - Grecia.

Înfiinţat în urmă cu peste 20 de ani de profesorii Marcica şi Ştefan Lupu şi deţinător al unui repertoriu deosebit alcătuit din nestemate ale muzicii corale româneşti cât şi universale, Corul mixt “Trison”, compus din aproximativ 35 de membri de diferite vârste, poate fi considerat un bun ambasador al muzicii culte, fiind reprezentativ pentru ţara noastră, dar şi pentru Europa. În afara participării constante la festivaluri corale din ţară, la   Braşov, Deva, Satu Mare, Focşani, Cernavodă, Orăştie - corul brăilean a dus faima oraşului şi peste graniţe, în Grecia, Rusia, Italia, Bulgaria.

“Conducerea Şcolii doreşte mult succes membrilor Corului mixt TRISON şi  profesorilor coordonatori, asigurându-i de sprijinul permanent pentru promovarea muzicii corale la nivel naţional şi internaţional”, ne-a declarat Gigi-Cristian Morozan, managerul Şcolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro