* coordonați de Virgil Burcuș, membrii corului au interpretat cântece dedicate Maicii Domnului la Buna Vestire și au obținut Premiul I la un festivalul național desfășurat online, la Pitești * deunăzi, au confecționat mărțișoare, iar banii adunați au fost donați proprietarilor unei case care a luat foc în sat
Corul Nectar, de la Viziru, coordonat de Virgil Burcuș, licențiat al Facultății de Teologie-Litere Galați - dirijor de 13 ani - evoluează acum și în mediul online, adaptându-se perioadei pe care o parcurgem.
"La începutul Postului Mare, Corul Nectar a pregătit pentru mediul online cântece specifice acestei perioade. Pe 25 martie, fiind Buna Vestire, dar și ziua mamei creștine, am pregătit tot pentru online cântece închinate Maicii Domnului și tuturor femeilor creștine. Zilele trecute, am obținut Premiul I la cea de-a III-a Ediție a Festivalului Național de Interpretare și Creație "Dragobete pupă fete", desfășurat online la Ploiești", ne-a mărturisit inimosul dirijor.
Parohia Viziru de Jos a organizat, timp de 25 de ani, o tabără de vară la care participau tineri din țară și din străinătate și la care a trebuit să se renunțe din pricina pandemiei. O formă de cor, având în componență copii și tineri, a funcționat de mai bine de 20 de ani în Parohia Vizru de Jos. Liceeni, studenți și elevi participau la slujbe și interpretau cântări. De câțiva ani, însă, participând la diferite concursuri, membrii corului au adoptat numele "Nectar", care vine de la Sfântul Nectarie (adoptat ca și ocrotitor).
Corul Nectar promovează prin cântec vechea comună brăileană, zona Bărăganului, tradițiile și obiceiurile naționale, împreună cu Asociația Grupul de Inițiativă Viziru. Este nelipsit de la slujbe și participă la sfințiri de biserici, slujbe de hram, festivaluri de muzică religioasă, populară și patriotică. Participă, de asemenea, la festivaluri de colinde și "zile ale comunelor" în tot județul. Corul Nectar a fost invitat și la sfințirea bisericii Mănăstirii Agapia, din jud. Neamț.
Împreună cu asociația amintită mai sus, corul organizează Șezătoarea de la Viziru (ajunsă la a III-a ediție), Zilele Culturii Naționale, Ziua poetului Mihai Eminescu, Mica Unire, Zilele Comunei Viziru, Concertul în cinstea Maicii Domnului (25 martie), Ziua iei, Ziua Eroilor, Concertul de colinde pascale, Festivalul de tradiții, obiceiuri și colinde de la Viziru, Ziua Națională. A fost invitt și la Festivalul Lavandei sau la Ziua Rangerilor.
"Pe lângă toate acestea, participăm la concursuri naționale, concerte caritabile, concerte la azile de bătrâni. Am confecționat mărțișoare, iar banii adunați i-am donat la o casă care a luat foc în sat și am donat pachete pentru 200 de bătrâni din 3 azile. Vara, mergem în pelerinaje la mănăstiri și vizităm muzee și trasee montane", a mai spus Virgil Burcuș, care a înființat, tot aici, Corul Crromatic (de romi) și Corul bărbătesc al comunei Viziru.