* miercuri, 13 aprilie, Corul „Armonia”, dirijat de pr. prof. Ioan Păvăloiu, va susține un concert pascal la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, de pe Calea Galați * același cor brăilean va putea fi urmărit în Sâmbăta Mare, 15 aprilie, on-line, de la ora 20.30, în cadrul Concertului Pascal „Hristos, Mântuitorul Lumii”
Două concerte susținute de reputatul Cor bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila în Săptămâna Patimilor.
Astfel, potrivit managerului Casei de Cultură a Municipiului, Emanoil Ciucașu, în după-amiaza zilei de miercuri, 13 aprilie 2023, începând cu ora 17.00, Corul bărbătesc „Armonia” va putea fi urmărit de cei care vor trece pragul sfântului lăcaș, în cadrul unui Concert Pascal susținut la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, de pe Calea Galați nr. 74.
Cel de-al doilea concert pascal va fi susținut în seara de Înviere. Astfel, potrivit unui comunicat, Primăria Municipiului Brăila și Casa de Cultură a Municipiului îi invită pe brăileni la un Concert Pascal intitulat „Hristos, Mântuitorul Lumii”, prilejuit de marea sărbătoare creştină a Paștelui - Învierea Domnului Iisus Hristos.
„Concertul este susţinut de Corul bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, dirijor preot profesor Ioan Păvăloiu, a fost filmat la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă” și va putea fi urmărit în Sâmbăta Mare, 15 aprilie 2023, începând cu ora 20.30, on-line, pe site-ul și pe pagina de Facebook ale Casei de Cultură a Municipiului Brăila”, precizează Emanoil Ciucașu.
Vechi de mai bine de un secol și jumătate, Corul bărbătesc „Armonia” este prima instituție culturală atestată documentar la Brăila, muzica reprezentând semnul distinctiv al orașului dunărean, cândva cel mai mare port al României Mari. Apărut ca un simbol firesc al conviețuirii armonioase între locuitorilor urbei, Corul bărbătesc „Armonia” a fost fondat în septembrie 1871, sub denumirea de „cor al comunei”, prin actul semnat de primarul Constantin Petrescu. Cea mai bogată activitate a desfășurat-o în perioada interbelică, atunci când corul era nelipsit de la concertele de Sfintele Paști și de Crăciun organizate în catedralele orașului, mai ales la „Sfinții Apostoli”, și la Teatrul Comunal (fost „Rally”, azi, „Maria Filotti”) și când efectua turnee în mai multe zone ale țării, inclusiv în Basarabia.