Mergi la conţinutul principal

Coronavirus: Reguli stricte în centrele de bătrâni din Brăila

* pentru a-i proteja pe vârstnici, Direcția de Asistență Socială a interzis vizitele în centru * de asemenea, nu se mai fac cazări noi

 

Reguli mult mai stricte în centrele de bătrâni din Brăila. Vorbim despre cele trei centre aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială (DAS) Brăila: Lacu Sărat, ”Sfinții Petru și Pavel” și ”Sfânta Maria”, acolo unde se află internați peste 500 de vârstnici, categoria cea mai vulnerabilă în fața virusului. Așa cum ne-au declarat reprezentanții instituției, încă de la declanșarea pandemiei de coronavirus nu s-au mai făcut cazări noi în centru iar accesul vizitatorilor a fost limitat.

”A trebuit să luăm măsuri mai stricte pentru a-i proteja pe vârstnici, iar acest lucru am făcut-o încă de la început. Dacă în primele zile am rărit vizitele aparținătorilor, ulterior am interzis total accesul persoanelor din exterior în centre. Acum se merge pe varianta de comunicare telefonică, rudele vârstinicilor pot suna oricând și vorbi cu aceștia. Sunt categorii sensibile și nu vrem să îi expunem de niciun fel. Nu se mai intră în contact cu nimeni din afară, ei acolo în centre au tot ce le trebuie, medic, asistente, infirmiere, au trei mese pe zi asigurate. Înțelegem că familiile vor să le aducă pachete cu lucruri care le sunt dragi vârstnicilor, o pot face în continuare, însă pachetele sunt preluate de angajați și înmânate apoi destinatarilor”, ne-a declarat Nicoleta Oancea, șefa DAS Brăila.

Până în prezent în județul Brăila nu s-a înregistrat niciun caz de infecție cu COVID-19 în rândul bătrânilor sau angajaților din azilele aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Brăila. În schimb, în Galați, Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sf. Ilie" s-a transformat „într-un focar de coronavirus. În weekend s-au înregistrat două decese cauzate de COVID-19 și în afară de cele două victime au mai fost identificate 16 persoane cu coronavirus, din care 15 pacienţi internaţi în căminul respectiv şi o asistentă medicală, care le asigura tratamentul vârstnicilor. Toate persoanele confirmate pozitiv se află internate, sub supraveghere medicală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro