Mergi la conţinutul principal

Cornel Dinu ramine doar administrator delegat la FC Dinamo

Membrii Consiliului de Administratie al clubului Dinamo Bucuresti, intrunit joi, nu l-au validat pe Cornel Dinu in functia de director tehnic al formatiei din Soseaua Stefan cel Mare, urmind ca acesta sa ocupe in continuare functia de administrator delegat in cadrul clubului.
Sedinta Consiliului de Administratie a avut loc la un restaurant din Bucuresti, aflat in proprietatea fratilor Ioan si Victor Becali.
Gigi Netoiu a sosit in jurul orei 17.00, fiind singurul actionar care si-a parcat autoturismul in fata stabilimentului, ceilalti oficiali fiind indreptati de unii dintre salariati spre curtea interioara, ferita de privirile reprezentantilor mass-media.
Unul dintre paznici a deschis poarta parcarii, intentionind sa asmuta un ciine lup asupra cameramanilor si fotoreporterilor care doreau sa obtina imagini cu autoturismele actionarilor aflate in curtea interioara a restaurantului. "Stati la 3 metri de gard. Aici sint legi ca la o unitate militara", s-a rastit la jurnalisti.
Antrenorul Ioan Andone a fost ultimul oficial care a venit la reuniune, in jurul orei 18.00. Dupa circa 30 de minute, autoturismul condus de administratorul delegat, Cornel Dinu, a demarat in tromba din curtea restaurantului, lasind in urma un imens nor de praf si anticipind, oarecum, decizia luata de membrii Consiliului de Administratie.
Unul dintre angajatii localului i-a invitat pe ziaristii care asteptau in fata restaurantului sa participe la o conferinta de presa ad-hoc, organizata de oficialii FC Dinamo.
La o masa au luat loc, de la stinga la dreapta, Vladimir Cohn, presedintele executiv, Ioan Becali, antrenorul Ioan Andone, presedintele Consiliului de Administratie, Nicolae Badea, Gigi Netoiu, Vasile Turcu si Bagher Karimzadeh, ultimii trei actionari.
Primul care a vorbit a fost Nicolae Badea, cel care a anuntat ca Ioan Andone este in continuare antrenorul echipei Dinamo. "Vrem sa va reconfirmam foarte clar ca Ioan Andone este in continuare antrenorul principal al echipei Dinamo, cu responsabilitatile specifice acestei functii", a spus Badea.
Presedintele CA a sustinut, de asemenea, ca Andone are atit sprijinul conducerii, cit si pe cel al conducerii executive. "Obiectivele pe care le-am avut nu se modifica si antrenorul are sustinerea atit a conducerii executive, cit si a Consiliului de Administratie. Acelasi lucru este valabil si pentru jucatorii pe care ii avem sub contract, lot de care el (n.r. - antrenorul Ioan Andone) raspunde direct", a precizat Badea.
Nicolae Badea a subliniat faptul ca la Dinamo se doreste performanta si, totodata, ca nu exista alte probleme. "Vorbim de o echipa care nu are interese contradictorii, care are obligatii comune, chiar daca responsabilitatile sint individuale. Toti avem o tinta comuna: performanta la Dinamo", a mai spus Badea.
Oficialul dinamovist a precizat ca administratorul delegat Cornel Dinu va continua sa se consulte cu Andone, dar nu din pozitia de director tehnic. "S-a reconfirmat ca domnul Cornel Dinu, care are si pregatirea profesionala, si pregatirea tehnica necesara, in calitatea pe care o are, de membru al Consiliului de Administratie, trebuie sa colaboreze strins cu Andone, atit de strins cit considera Ioan Andone si Cornel Dinu", a subliniat Badea.
Nicolae Badea a tinut sa intareasca faptul ca nici unul dintre actionari nu se va implica in sectorul tehnic al clubului. "Suntem implicati sentimental si financiar la Dinamo, sintem responsabili in raport cu ceea ce se intimpla la Dinamo, dar nu este rolul nostru si nu dorim sa intervenim in continutul pregatirii, in alcatuirea componentei echipei de start", a sintetizat Badea.
Intrebat de ce a plecat mai devreme Cornel Dinu, presedintele Nicolae Badea a spus: "A plecat la Ploiesti, la un eveniment in care Dinamo este implicat. Daca vreti, il gasiti la Ploiesti".
Presedintele executiv Ioan Becali a sustinut ca Dinu va ramine pe acelasi post ocupat si pina acum. "In organigrama clubului, domnul Cornel Dinu a ramas ca administrator delegat. Iesind din aceasta functie pentru a fi director tehnic insemna pierderea calitatii de membru in Consiliul de Administratie", a declarat Ioan Becali.
Becali a mai spus ca Ioan Andone si Cornel Dinu se vor consulta in continuare "asa cum au facut-o si pina acum" in ceea ce priveste problemele tehnice ale echipei. "Inainte de revolutie, functia dobora gradul. Nu e problema ce grad ai, important e ce activitate ai la club. Ne era foarte usor sa modificam organigrama clubului", a explicat Becali.
Luni a avut loc o intilnire a actionarilor FC Dinamo, la finalul careia presedintele executiv, Ioan Becali, a declarat ca administratorul delegat Cornel Dinu va deveni director tehnic. De asemenea, Becali adaugase ca numirea lui Cornel Dinu va fi facuta oficial in zilele urmatoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu