Cornel Cimpoae - o viaţă pentru teatru | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cornel Cimpoae - o viaţă pentru teatru

Astăzi se împlinesc patru ani de când lumea teatrului brăilean a primit o veste groaznică: actorul Cornel Cimpoae a murit. Pur şi simplu, într-o seară, Dumnezeu a decis că ne-a bucurat destul cu arta şi pasiunea sa pentru teatru şi l-a luat. În 2010 a fost un moment dificil pentru familie, prieteni, colegi, dar şi pentru brăilenii care, deşi nu-l cunoşteau personal, îl urmăreau cu multă plăcere în piesele sale. La momentul acela era destul de dificil să găseşti un spectacol care să nu-l implice pe Cornel Cimpoae. Regizorii îl preferau pentru talentul său, capacitatea de a întruchipa o gamă extrem de diversă de personaje: evreu bătrân - în "e-Mes", soldat - în "Adam Geist", clovn - "Angajare de clovn", sau bărbat îndrăgostit - în "Vânzătorul de iluzii". A lucrat cu regizori de marcă, precum: Mircea Daneliuc, Cătălina Buzoianu, Radu Afrim, Constantin Codrescu, Radu Nichifor, Alexa Visarion sau Radu Apostol. "Viaţa mea e actoria", declara într-un interviu acordat ziarului nostru în 2006. "Eu cred în acest lucru. Nu până în pânzele albe, pentru că ai nevoie de mult mai multe lucruri ca să te simţi împlinit în viaţă, dar cred că e un mod de a trăi, o meserie care îmi place cu adevărat, mă inspiră. Au fost foarte multe momente în viaţa mea în care singurul lucru de care mă puteam agăţa cu unghiile era teatrul, un rol. Plăcându-mi foarte mult, uitam de restul problemelor. Pentru câteva ore cât stăteam aici eram adâncit în ceea ce-mi plăcea. Dupa câteva ore mă descărcam, mă linişteam. Fiecare vârstă îţi dă altceva. Au fost momente, după studenţie câţiva ani, în care credeam că această muncă este totul. Şi acum cred că este foarte importantă, dar am ajuns la concluzia că mai este ceva pe lângă", mai spunea Cornel Cimpoae. 

Actorul brăilean s-a născut pe 29 ianuarie 1966, la Brăila, şi a absolvit în 1996 Universitatea de Arte "Luceafărul" din Bucureşti, specializarea actorie la clasa profesorului George Motoi. A jucat în zeci de spectacole precum: "O noapte furtunoasă", "Antigona", "Herr Paul", "Romeo şi Julieta" sau "Adam Geist". A jucat şi în filmele "Hârtia va fi albastră", regia Radu Muntean, "Legiunea străină", regia Mircea Daneliuc, "Priveşte înainte cu mânie", regia Nicolae Mărgineanu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro