Corigenţi la Titularizare. 68 de profesori n-au reuşit să ia 5 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Corigenţi la Titularizare. 68 de profesori n-au reuşit să ia 5

• la proba scrisă, aproximativ un sfert din totalul candidaţilor au luat note sub 5 • rata notelor mai mari sau egale cu 5 este de 76% şi doar 34% dintre candidaţi au luat note peste 7, cât era necesar pentru a putea ocupa un post de titular • peste 40 de dascăli au depus contestaţii, rezultatele finale urmând să se afişeze pe 25 iulie

 

Primele rezultate la proba scrisă din cadrul examenului de Titularizare au fost afişate marţi, 18 iulie. Potrivit listei publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, un sfert dintre dascălii prezenţi la concurs au “picat” proba, unii obţinând chiar note de 1 şi 2.

Precizăm că s-au prezentat la acest examen 333 candidaţi. Din diverse motive, 45 de cadre didactice s-au retras după distribuirea subiectelor, la finalul probei fiind trimise la corectat 288 de lucrări.

Înainte de contestaţii, rata notelor mai mari sau egale cu 5 este de 76,38%, în creştere faţă cu anul trecut când rata a fost de 71,78%. Totuşi, procentul notelor peste 7, cât era necesar pentru a putea ocupa un post de titular, este de 37,58%, doar 109 din cei 288 de candidaţi reuşind să treacă de acest prag. Procentul este mai mare decât anul trecut - 34,14%, cu menţiunea că au fost tot 288 de candidaţi prezenţi la probă.

Potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Educaţiei, în judeţul Brăila, statistica pe note se prezintă astfel: 68 de candidaţi au luat note între 1.01 şi 4.99 (23,61%), 111 candidaţi între 5 şi 6.99 (38,54%) şi 109 între 7 şi 9.99 (37,58%).

Niciun profesor nu a luat nota maximă. Cea mai mare notă a fost de 9.85, obţinută de un dascăl care a susţinut concursul pentru un post de învăţător. La polul opus, cea mai mică notă la proba scrisă a fost 1.70.

La nivel naţional, rata notelor peste 7 sau egale cu 7 (înainte de contestaţii) este de 45,73% (în creştere cu 1,30% faţă de anul trecut - 44,43%). Cel mai ridicat procent de note peste 7 sau egale cu 7 (interval 7 - 10) s-a înregistrat în judeţul Cluj - 58,81%, iar cel mai scăzut, în judeţul Giurgiu - 24,06%. Brăila se situează spre coada clasamentului, mai exact pe locul 34.

 

10 la proba practică, 1.90 la proba scrisă

Subiectele de la proba scrisă i-au “luat prin suprindere” pe profesorii prezenţi la concurs, rezultatele arătând că un sfert dintre candidaţii nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5, necesară pentru a ocupa un post de suplinitor. Mai mult, au fost situaţii în care profesori cu nota 10 la proba practică/inspecţie specială la clasă au luat note de 1, 2 sau 3 la testarea scrisă.

Spre exemplu, la disciplina Educaţie fizică şi Sport, un dascăl cu nota 10 la inspecţie a obţinut nota 1.90 la proba scrisă. De altfel, la această disciplină, 14 din cei 27 de candidaţi care au susţinut proba au “picat”, adică au luat sub 5. Doar 2 profesori au reuşit să obţină note peste 7. 

Note de 2 şi 3 s-au înregistrat şi la disciplina limba română. Din 43 de candidaţi, 14 au luat sub 5 şi doar 11 au obţinut note peste 7.

Note “ruşinoase” s-au înregistrat şi la disciplinele agricultură-horticultură, chimie sau franceză.

 

43 de profesori au contestat notele

Pe 18 şi 19 iulie, profesorii nemulţumiţi de note au putut depune contestaţii. Potrivit reprezentanţilor ISJ Brăila, un număr de 43 de dascăli au cerut reevaluarea lucrărilor. Rezultatele finale se vor afişa pe 25 iulie, la sediul Inspectoratului şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face prin şedinţă publică, în data de 26 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2017, la nivel naţional au fost publicate 4.930 de posturi pe perioadă nedeterminată, respectiv 58.486 pentru angajare pe perioadă determinată. La Brăila au fost scoase la concurs 53 de posturi titularizabile şi 314 de posturi netitularizabile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro