Mergi la conţinutul principal

Coreea de Nord: Totul pentru armată

Potrivit unui raport al Departamentului de Stat al SUA, cheltuielile Phenianului pentru întreţinerea uriaşei sale armate au fost în medie de 23,8% din PIB anual în perioada 2002-2012. În schimb, cheltuielile Seulului pentru funcţionarea forţelor sale armate sunt de 2,5% dintr-un PIB mult mai mare, situând Coreea de Sud pe locul al 48-lea în lume, indică raportul american, intitulat World Military Expenditures and Arms Transfers. În termeni absoluţi, cheltuielile militare ale Coreii de Sud le devansează pe cele ale vecinei sale sărace Coreea de Nord, Sudul situându-se pe locul al 11-lea, iar Nordul pe locul al 36-lea. SUA se află pe primul loc în lume în ce priveşte cheltuielile militare în termeni absoluţi: 656 miliarde de dolari în medie pe an. China ocupă locul secund, cu aproape 88,5 miliarde de dolari. Interesant este că recent, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a făcut din creşterea nivelului de trai al conaţionalilor săi „o prioritate absolută"
„Printre milioanele de sarcini pentru naţiune, Partidul Muncitorilor din Coreea are drept prioritate absolută creşterea nivelului de trai" al populaţiei, a spus Kim. „Trebuie să provocăm o reluare a dezvoltării economice", a adăugat el.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro