Mergi la conţinutul principal

Corbu, la un pas de libertate

* magistraţii Judecătoriei Brăila au admis cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Corbu Stănel, din executarea pedepsei de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru complicitate la tentativă de omor * este decizia primei instanţe, însă în cauză s-a formulat contestaţie, astfel decizia finală se va lua la instanţa superioară * în aprilie 2020, Corbu a primit condamnarea finală pentru atacul violent produs asupra unui fost membru al grupării din Lacu Dulce, într-un imobil de pe strada Plevna

 

 

 

 

Interlopul Corbu, cunoscut ca lider al grupării din Lacu Dulce, a fost pus în libertate de Judecătoria Brăila. La data de 20 iunie, magistraţii primei instanţe au admis cererea de liberare condiţionată formulată de condamnat Corbu Stănel, din executarea pedepsei de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru complicitate la tentativă de omor. Este decizia primei instanţe, aceasta fiind postată pe site-ul Judecătoriei Brăila, însă în cauză s-a formulat contestaţie, astfel că decizia finală urmează să fie luată la instanţa superioară.

În aprilie 2020, Corbu a primit condamnarea finală pentru atacul violent produs asupra unui fost membru al grupării din Lacu Dulce, produs în 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna. Oricum, interlopul mai este cercetat într-un dosar pentru trafic de droguri.

Cert este că acum este la un pas de libertate, după decizia Judecătoriei Brăila. “Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat CORBU STĂNEL. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 3 ani si 4 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 147/2019 a Tribunalului Brăila (mandat de executare nr. 191/2020), dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Constată că petentul a fost asistat de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, este soluţia pronunţată la şedinţa din 20 iunie la Judecătoria Brăila. Contestaţia împotriva soluţiei primei instanţe, formulată de procurori, a fost înregistrată în data de 23 iunie, după cum se arată pe site-ul instanţei.

La data de 6 aprilie 2020, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis să îl trimită la închisoare pe Stănel Corbu, actual Lăcătuş, considerat lider al grupării din cartier Lacu Dulce. Acuzat de complicitate la tentativă de omor asupra lui Vrînceanu Ionuţ Marin, fost apropiat al grupării, inculpatul a primit o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni, faţă de 5 ani şi 2 luni închisoare cât primise la Tribunalul Brăila. Atacul violent a avut loc în data de 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta.

La rândul său, inculpatul Bănică Stelu, acolitul lui Corbu, acuzat de infracţiunea de tentativă la omor, a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare. Inculpaţii au beneficiat de o reducere a pedepselor în urma apelului formulat la Curtea de Apel Galaţi. Acuzat de tentativă de omor în acest dosar este şi Băncuţă Casius Cley, însă acesta s-a făcut nevăzut după condamnare.

Inculpatul Bănică Stelu a stat şi el fugit o perioadă, însă a decis în final să se predea. În dosar este inculpat şi Dumitrache Ion, care a primit la Tribunalul Brăila pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

 

Atacul violent de pe strada Plevna

 

Reamintim că atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuţ Marin, zis “Ionel”, a avut loc în data de 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta. “Răsplata” pentru Vrînceanu a venit după un an de la atacul asupra liderului interlop Stănel Corbu, comisă în vara anului 2015. Atunci, chiar Vrînceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, lider al grupării din Lacu Dulce. În august 2016, Vrînceanu a luat decizia de a pleca de acasă şi a se ascunde la domiciliul unui cunoscut de pe strada Plevna, tocmai pentru că se gândea că ar putea fi atacat. ”n august 2016, Vrînceanu a primit o bătaie care l-a adus la un pas de moarte, chiar în locuinţa de pe Plevna, iniţial fiind acuzaţi de agresiune interlopii Bănică şi Băncuţă. Ulterior, Stănel Lăcătuş, fost Corbu, a intrat şi el în lista acuzaţilor, asta după ce procurorii au stabilit că el l-a condus cu autoturismul, până în apropierea locului faptei, pe Băncuţă Casius Cley. Tot Corbu a asigurat celor doi inculpaţi, Băncuţă şi Bănică Stelu, fuga de la locul faptei.

Interlopul Corbu mai are un proces pe cap, pentru trafic de droguri. Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au trimis în judecată pe inculpatul Stănel Lăcătuş (fost Corbu), pentru constituirea unui grup infracţional şi finanţarea activităţii de trafic de droguri de mare risc. Alături de liderul grupării infracţionale din Lacu Dulce, au mai fost trimişi în faţa instanţei alţi 8 inculpaţi, pentru infracţiuni de trafic de droguri de mare risc, cumpărare şi deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu. Dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei.

În luna noiembrie 2019, «mascaţii» şi procurorii DIICOT au descins în forţă în cartier Lacu Dulce din Brăila, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în traficul cu droguri de mare risc. În zorii zilei de 28 noiembrie, mai multe dube de poliţişti, veniţi de la Bucureşti special pentru această acţiune de amploare, s-au oprit în cartier Lacu Dulce, la data menţionată fiind efectuate zeci de percheziţii în Brăila, Galaţi şi Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, a fost vorba chiar de cartierul Lacu Dulce din Brăila, însă nimeni nu ne-a confirmat oficial că cel vizat ar fi fost chiar interlopul Stănel Corbu, informaţiile în acest sens fiind transmise de martori.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DIICOT, în cauză exista suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie 2017 – noiembrie 2019, pe raza municipiului Brăila s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, având ca scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc. Nucleul acestui grup a fost reprezentat de mai mulţi locuitori ai unui cartier mărginaş al municipiului Brăila, zonă în care erau depozitate şi drogurile, aprovizionarea cu acestea realizându-se atât din ţară, cât şi din străinătate. În urma acţiunii, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Brăila au fost aduse, în vederea audierii, peste 100 de persoane. Potrivit reprezentanţilor IPJ Brăila, percheziţiile din municipiul Brăila s-au efectuat atunci în cartierul Lacu Dulce.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro