Mergi la conţinutul principal

Corbu, în libertate

mai multe persoane l-au așteptat pe interlopul Stănel Corbu, în fața Penitenciarului Brăila, în după-amiaza zilei de vineri, când acesta a scăpat de închisoare înainte de termen • s-a admis liberarea condiționată la Tribunalul Brăila, astfel că interlopul a fost întâmpinat la ieșirea din penitenciar de familie, soție și fiică, plus alți apropiați, Corbu fiind cunoscut ca lider al grupăriii din Lacu Dulce • polițiștii au fost în zonă, pentru a preveni producerea unor incidente violente • Corbu a obținut liberarea condiționată, după ce prima dată, tot în acest an, s-a respins cererea de liberare • acum, Tribunalul l-a lăsat în libertate, iar Corbu ar fi programat și o mare petrecere, în Lacu Sărt, după cum au spus anumite surse • la domiciliul din Lacu Dulce a fost liniște • Corbu a ajuns în spatele gratiilor la sfârșitul anului 2019, după ce a fost arestat într-un dosar de trafic de droguri, apoi a venit pedeapsa în dosarul ce avea ca obiect “complicitate la tentativa de omor”, în care Corbu a primit pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare • interlopul mai are două dosare în care este acuzat de trafic de droguri și atacul violent de la “Melody Club”

 

Bucurie mare, la eliberare! Grupuri de persoane s-au adunat, vineri, în fața Penitenciarului Brăila, iar polițiștii nu au lipsit din lista “invitaților”. Interlopul Stănel Corbu a obținut liberarea condiționată, după decizia judecătorilor de la Tribunalul Brăila. Peste 20 de persoane, prin care soția, fiica, apropiați ai liderului din Lacu Dulce, Stănel Corbu, ajuns la sfârșitul anului 2019 în penitenciar, s-au adunat în fața Penitenciarului Brăila pentru a-l întâmpina, așa cum se cuvine, pe interlopul Corbu. Forțele de ordine au stat “cu ochii în patru” și au supravegheat întreaga operațiune de eliberare a interlopului Corbu, pentru a preveni anumite incidente. A durat câteva ore, până când Corbu a ieșit pe poarta penitenciarului, în comunicarea transmisă de la Tribunalul Brăila către penitenciar, după ce s-a dispus liberarea condiționată a deținutului, fiind precizat faptul că se va face eliberarea “de îndată”. A mai durat puțin, până s-au întocmit toate actele în vederea liberării, însă într-un final, vineri după-amiază, interlopul a fost întâmpinat de membrii familiei și apropiați ai grupării din Lacu Dulce. 

Potrivit unor surse, se vorbea despre o mare petrecere, în Lacu Sărat, cu invitați și maneliști “de seamă”.

Totuși, dacă în alți ani, vuia tot cartierul Lacu Dulce, unde își are locuința Stănel Corbu, dar  și zonele apropiate, acum a fost liniște, fapt ce ar putea să confirme că, dacă a fost, totuși, o petrecere, aceasta s-a desfășurat în altă parte.  De multe ori, alaiul de la locuința lui Corbu atrăgea și polițiștii sau jandarmii, mai ales că petrecerile erau până târziu în noapte.

 

Cât a stat Corbu la închisoare. Abia viitor se termina pedeapsa

 

Interlopul Corbu a reușit să iasă mai devereme din penitenciar, în urma liberării condiționate, în mod normal pedeapsa aplicată, de 3 ani și 4 luni închisoare, urmând să se termine anul viitor. După cum ne-au transmis anumite surse,  Corbu a ajuns în Penitenciarul Braila în decembrie 2019, el fiind arestat într-un dosar de trafic de droguri, apoi s-a dat și sentința definitivă pentru infracțiunea de complicitate la tentativă de omor, în primăvara anului 2020.

Astfel, după cum v-am informat în ediția online, vineri, 28 octombrie, magistrații Tribunalului Brăila au respins ca nefondată contestația formulată de contestatorul Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva sentinței penale din 4 octombrie, pronunțată de Judecătoria Brăila în dosarul ce îl privea pe condamnatul Corbu Stănel. S-a menținut ca fiind legală și temeinică sentința penală contestată, fiind vorba despre liberarea condiționată admisă la Judecătoria Brăila. Neoficial, surse din sistemul juridic spun că s-ar fi motivat că deținutul Corbu ar fi avut un comportament adecvat în Penitenciar și nu a avut rapoarte de incident. Ar fi mai contat și faptul că era la a doua cerere de eliberare condiționată.

La data de 4 octombrie, Stănel Corbu a obținut liberarea condiționată la Judecătoria Brăila, fiind pentru a doua oară în acest an când i se dă “liber”, în primă instanță. Magistrații au admis cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat și au dispus liberarea acestuia din executarea pedepsei de 3 ani și 4 luni închisoare pentru complicitate la tentativă de omor. Procurorii au formulat contestație împotriva deciziei primei instanțe, iar vineri, 28 octombrie, cererea a fost respinsă, ceea ce însemna că interlopul Corbu și-a recăpătat libertatea. Deocamdată, nu a fost emisă motivarea instanței, în care să se precizeze de ce s-a luat decizia de eliberare condiționată.

Reamintim că, în aprilie 2020, Corbu a primit condamnarea finală pentru atacul violent produs asupra unui fost membru al grupării din Lacu Dulce, produs în 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna. Oricum, interlopul mai este cercetat într-un dosar pentru trafic de droguri.

După cum v-am informat, la data de 6 aprilie 2020, magistrații Curții de Apel Galați au decis să îl trimităla închisoare pe Stănel Corbu, actual Lăcătuș, considerat lider al grupării din cartier Lacu Dulce. Acuzat de complicitate la tentativă de omor asupra lui Vrînceanu Ionuț Marin, fost apropiat al grupării, inculpatul a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni, față de 5 ani și 2 luni închisoare cât primise la Tribunalul Brăila. Atacul violent a avut loc în data de 8 august 2016, într-un imobil de pe strada Plevna, unde locuia acesta.

La rândul său, inculpatul Bănică Stelu, acolitul lui Corbu, acuzat de infracțiunea de tentativăla omor, a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare. Acuzat de tentativă de omor în acest dosar este și Băncuță Casius Cley, însă acesta s-a făcut nevăzut după condamnare.

Reamintim că atacul violent asupra celui cunoscut tot ca membru al grupării din Lacu Dulce, Vrînceanu Ionuț Marin, zis “Ionel”, a venit ca “răsplată”, după un an de la atacul asupra liderului interlop Stănel Corbu, comis în vara anului 2015. Atunci, chiar Vrînceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu, lider al grupării din Lacu Dulce. În august 2016, Vrînceanu a luat decizia de a pleca de acasă și a se ascunde la domiciliul unui cunoscut de pe strada Plevna, tocmai pentru că se gândea că ar putea fi atacat. Acesta a primit o bătaie care l-a adus la un pas de moarte, chiar în locuința de pe Plevna, inițial fiind acuzați de agresiune interlopii Bănică și Băncuță. Ulterior, Stănel Lăcătuș, fost Corbu, a intrat și el în lista acuz aților, asta după ce procurorii au stabilit că el l-a condus cu autoturismul, până în apropierea locului faptei, pe Băncuță Casius Cley. Tot Corbu a asigurat celor doi inculpați, Băncuță și Bănică Stelu, fuga de la locul faptei.

 

Ce dosare mai are pe cap Stănel Corbu: trafic de droguri și atacul de la “Melody Club”

 

Alte două dosare în care inculpat este Stănel Corbu, actual Lăcătuș, sunt în curs de judecată pe rolul instanțelor, fiind vorba despre acuzații de trafic de droguri și atacul violent din “Melody Club”. Dosarul cu acuzații de trafic de droguri se află înregistrat pe rolul Tribunalului Galați, după ce procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată față de mai mulți inculpați, printre care și Corbu Stănel.

Dosarul se află la Tribunalului Galați iar procesul în care este inculpat Lăcătuș Stănel, fost Corbu, cunoscut ca lider al grupării din Lacu Dulce, a început pe data de 30 septembrie 2020.  Procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) l-au trimis în judecată pentru trafic de droguri pe interlopul brăilean, plus alți 8 indivizi.

Reamintim că acuzatul Corbu a fost arestat preventiv pentru infracțiuni de trafic de droguri, după percheziții de amploare ale procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și ofițerilor de poliție judiciară, efectuate în noiembrie 2019. S-a acționat în scopul destructurării unui grup infracțional specializat în traficul cu droguri de mare risc. Gruparea era formată din mai multe persoane, iar drogurile erau aduse din țară și străinătate, acestea fiind depozitate în anumite imobile din cartierul brăilean. Un brăilean a sunat la redacție și a anunțat că “mascații” erau chiar pe strada unde își are locuința interlopul Stănel Corbu, informația confirmându-se ulterior. În dimineața zilei de 28 noiembrie 2019, polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat 38 de percheziții în Brăila, Galați și București pentru destructurarea unei grupări infracționale care se ocupa cu traficul de droguri periculoase. La Brăila, perchezițiile au fost în cartierul Lacu Dulce, cel vizat fiind chiar Stănel Corbu, față de el fiind dispusă apoi arestarea. “În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie 2017 – noiembrie 2019, pe raza municipiului Brăila s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, având ca scop derularea de activități pe linia traficului cu droguri de mare risc. Nucleul acestui grup a fost reprezentat de mai mul ți locuitori ai unui cartier mărginaș al municipiului Brăila, zonă în care erau depozitate și drogurile, aprovizionarea cu acestea realizându-se atât din țară, cât și din străinătate”, au stabilit anchetatorii.

Astfel, în dosarul în cauză, procurorii DIICOT - Biroul teritorial Brăila au dispus  trimiterea în judecată a nouă inculpați, acuzațiile fiind de constituire a unui grup infracțional organizat, finanțarea activității de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc în formă continuată, participație improprie la săvâr șirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Trei dintre inculpații din acest dosar sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de cumpărare și deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu.

Un alt dosar se află înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, ce are ca obiect tulburarea ordinii și liniștii publice în care inculpații sunt Lăcătuș Stănel, fost Corbu, și fiul său, Corbu Ciprian. La un revelion, Corbu a aruncat cu bancnote pentru dedicații, apoi ar fi sărit la bătaie ca să își ia banii înapoi! Liderul interlop Stănel Corbu, actual Lăcătuș, și fiul său, sunt acuzați de atacul violent asupra unui bărbat aflat în curtea Club “Mellody”. Agresiunea s-a produs în noaptea de Revelion din decembrie 2017 spre 2018, despre acest incident fiind prezentate date la momentul respectiv. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus apoi trimiterea în judecată a celor doi inculpați, iar dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Brăila pe 17 noiembrie 2020.

După cum se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată, fapta inculpatului L.S. (n.r. - Lăcătuș Stănel) care, în noaptea de 31 decembrie 2017/1 ianuarie 2018, în jurul orei 04.45, în public, în timp ce se afla în curtea Clubului “Mellody” de pe șoseaua Râmnicu Sărat, împreună cu inculpatul C.C. (n.r. - Corbu Ciprian) a exercitat acte de violență cauzatoare de leziuni traumatice ce au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale asupra persoanei vătămate I.S.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea respectivă, a fost organizată petrecerea de Revelion la care au participat numeroase persoane, printre care și inculpații L.S. și O.C., persoanele vătămate I.S. și H.I.E. “Atmosfera pe timpul petrecerii de Revelion a fost întreținută de soliști vocali, unul dintre ei fiind B.A., invitații oferind dedicații și sume de bani. În jurul orei  04.45, B.A. și-a încheiat programul muzical, însă, la plecare, solistul a fost abordat de L.S. și B.I. care i-au solicitat cântărețului să le restituie sumele de bani pe care aceștia le plătiseră pe dedicațiile date în timpul petrecerii. În apărarea cântărețului au intervenit persoanele vătămate I.S. și H.I.E. care l-au condus pe B.A. la autoturismul lui, pentru a putea pleca”, au stabilit anchetatorii.

În acest timp, se mai arată în rechizitoriul de trimitere în judecată, între L.S. și alte persoane  din zona clubului s-au iscat discuții contradictorii purtate pe partea carosabilă din fața curții clubului. Partea vătămată I.S., acuzată că a intervenit în discuțiile purtate de L.S. și o altă persoană cu cântărețul ieșit de la club, a scăpat în primă fază de agresiune după intervenția unui bărbat. Numai că persoana vătămată I.S. tot a luat o mamă de bătaie de la interlopi, interlopul Corbu și fiul fiind cei acuzați de tulburarea ordinii și liniștii publice.

După altercația violentă, polițiștii care au intervenit au întocmit în cauză dosar penal, iar apoi i-au identificat pe brăilenii suspectați de comiterea agresiunii. Nu s-a transmis, la acea dată, vreun nume al celor implicați în altercație. Până la urmă s-a stabilit că era chiar Stănel Corbu implicat în scandalul de la club.

Instanța va decide pedepsele în aceste două dosare, următoarele termene de judecată fiind stabilite pentru luna noiembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro