"Apar persoane ca domnul Copos care spun ca e cea mai neagra perioada a arbitrajului romanesc. Pai eu cred ca cea mai neagra perioada a fost cind el a legalizat spaga in arbitraj. Va aduceti aminte cu magazinele Samsung cu pret preferential si asa mai departe. Si acum vorbesc ei despre arbitrii tineri. Nu au moralitatea necesara sa o faca. Pentru ca ei sint cei, si mai ales domnul Copos, sint cei care au facut in arbitraj marile nenorociri", a spus Lupescu.
Intrebat daca Lupescu ar putea fi sanctionat daca nu-si probeaza afirmatiile, presedintele FRF, Mircea Sandu, a raspuns: "Sa il dea in judecata Copos. Si daca Lupescu nu dovedeste ca le-a deschis magazine, atunci Lupescu sa plateasca. Nu am luat pe nimeni in vizor. Daca domnul Copos nu cistiga, este disperat si atunci da in arbitri, care au gresit si in favoarea si in defavoarea Rapidului. Eu nu pot sa-i spun spaga, e o exprimare gresita. El a deschis acele magazine pentru arbitri in scopul de a cistiga dintr-o activitate pe care el o coordona, ceea ce nu era corect".
"Lupescu poate demonstra. In momentul in care deschizi magazine pentru niste arbitri, si le-a facut preturi preferentiale cu plata la termen, asta ce e? Ala a fost un act de coruptie", a continuat Sandu.
Lupescu a mai declarat ca FRF incearca sa fie impartiala si a subliniat ca declaratiile anumitor conducatori "imbolnavesc" fotbalul. "In tur se spunea ca facem jocurile pentru CFR, acum este avantajata Steaua. Inca o data, federatia nu are nici un partipris pentru nici o echipa. Si incercam sa fim cit mai neutri. Sint tratati la fel, echidistant. Declaratiile anumitor conducatori imbolnavesc fotbalul. Daca unii oameni investesc in fotbal, asta nu inseamna ca stabilesc si regulamentele. De ce sa protejez eu, prin neconvocarea unui arbitru suspiciunea unui conducator, care este bolnav. Daca el a dat bani in trecut nu inseamna ca are dreptul sa acuze acum", a spus Lupescu.
Mircea Sandu considera ca performanta echipelor este afectata de scandalurile care sint in jurul fotbalului romanesc. "Eu cred ca nu putem face performanta cu astfel de atitudini, pentru ca ei nu transmit decit scandaluri, bataie si apeluri la divinitate. Noi nu sintem oamenii care sa ne balacarim si speram sa transmitem o altfel de atitudine", a spus Sandu.
Seful FRF afirma ca amenintarile cu scoaterea echipelor de pe teren fac parte dintr-o strategie a conducatorilor de a pune presiune pe arbitri, dar finantatorii din fotbal ar trebui, in opinia lui Sandu, sa puna presiune pe propriile lor familii. "In arbitraj, incepind cu anul 2007, trebuia facuta o miscare. Daca vorbesti cu toti conducatorii, toti spun ca prefera arbitri tineri. Dar sa-i lasam in pace. Ridicam prea mult problema coruptiei in arbitraj, dar eu cred ca arbitrii din Liga 1 nu sint corupti. Important este sa terminam cu magariile astea cu retrasul echipei de pe teren. Si ce daca retragi echipa de pe teren? E prevazuta sanctiune in regulament, care e problema. Pun presiune pe arbitru. Pai pune nene presiune pe familia ta, pe cine vrei tu, lasa arbitrii in pace. Am innebunit cu arbitrii straini, toti vor arbitrii straini. Pai numai in lumea a treia se intimpla asta, inseamna ca sintem in lumea a treia. S-a gresit in defavoarea Clujului, Rapidul doar plinge. Dar cind s-a gresit in favoarea Rapidului nu se vede. Steaua chiar nu are greseli in defavoarea ei. Timisoara nu are greseli in defavoarea ei, dar domnul Iancu se plinge. Pai poate sa plinga Urziceniul, poate sa plinga UTA, Bistrita. Da, au fost dezavantajati!", a declarat Sandu.
Presedintele Mircea Sandu crede ca observatorii de arbitri reprezinta o alta problema a fotbalului romanesc. "Solicitarea arbitrilor sa fie observati de fosti jucatori de fotbal si mai putin de catre fosti arbitrii nu ridica niste semne de intrebare? Acesti observatori care s-au obisnuit in relatia cu clubul si care la divizia a doua si a treia inca fac cartile. Dar vom avea ac si de cojocul lor!", a amenintat Sandu.