Mergi la conţinutul principal

Copil venit la bunici, bătut şi tâlhărit de un recidivist

Condamnat, în anul 2009, la 4 ani de închisoare, pentru mai multe furturi şi liberat condiţionat pe 3 mai a. c., cu o "coadă" de 358 de zile de închisoare, Constantin Clip, în vârstă de 24 de ani, din satul Ţepeş Vodă, Movila Miresii, a fost arestat preventiv şi trimis să dea socoteală în faţa instanţei de judecată, pentru tâlhărirea unui minor.
Recidivistul le-a dat multe bătăi de cap anchetatorilor, pentru că, în ciuda probelor adunate, a negat că l-a atacat, lovit şi jefuit pe copilul venit în vizită la bunicii din localitate. Totodată, le-a spus poliţiştilor că a ascuns telefonul mobil sustras de la victimă undeva pe câmp, la marginea satului, când de fapt îl pitise sub saltea, la el acasă. Clip a picat şi testul cu detectorul de minciuni.

Tatuajele l-au dat de gol

La sfârşitul lunii iulie, minorul Mihai Valentin P, în vârstă de 12 ani, domiciliat în oraşul Râşnov, judeţul Braşov, a venit în vizită la bunicii din satul Ţepş Vodă, comuna Movila Miresii. La scurt timp, avea să fie lovit şi tâlhărit.
În seara zilei de 26 iulie, precizează procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, Mihai s-a dus la un cafe-bar din localitate (aparţinând SC "Browse Storm" SRL), pe strada Gării, împreună cu vărul său, Georgian A. Unul dintre tinerii aflaţi la terasă i-a transferat, la un moment dat, minorului, o melodie pe telefonul mobil. În acel moment, dinspre "cântarul CFR" venea recidivistul Constantin Clip, care a observat telefonul mobil pe care băiatul de 12 ani îl ţinea la vedere.
La ora 22.00, precizează anchetatorii, Mihai a plecat către casa bunicilor, însă a făcut imprudenţa să se aventureze singur pe străzi. La intersecţia străzii Intermediară cu Margaretelor, a dat nas în nas cu recidivistul Clip, care era însoţit de un tovarăş, Nicolae Giulgiuc. Inculpatul fusese şi el la terasă şi pusese ochii pe telefonul băiatului. Oamenii legii precizează: "Inculpatul l-a lovit pe minor cu pumnul în abdomen şi apoi în cap, după care l-a îmbrâncit în şanţ. Agresorul şi-a introdus mâna în buzunarul pantalonilor minorului şi i-a luat acestuia telefonul mobil, după care a fugit împreună cu Giulgiuc Nicolae spre marginea satului. De acolo, fiecare a plecat la domiciliul său, iar telefonul mobil sustras a rămas în posesia inculpatului Clip Constantin".
Copilul bătut şi tâlhărit a reţinut semnalmentele celor doi suspecţi (mai ales că recidivistul avea tatuaje pe ambele braţe) şi şi-a alertat vărul, care nu plecase de la terasă.
După declanşarea cercetărilor, Giulgiuc a confirmat că recidivistul l-a tâlhărit, în acea noapte, pe minorul venit în vacanţă. În schimb, Constantin Clip a declarat că, de fapt, Giulgiuc i-ar fi cerut minorului telefonul mobil, pe care, mai apoi, l-a luat el, refuzând să i-l mai restituie. Inculpatul a minţit fără reţinere, afirmând că a ascuns telefonul într-un lan de porumb de la marginea satului, pentru ca mai târziu, la reconstituire, să le spună poliţiştilor că l-a ascuns sub salteaua patului din camera sa.
Declaraţiile contradictorii ale recidivistului i-au determinat pe poliţişti să-l supună pe acesta testului cu aparatul poligraf. Clip a picat testul cu detectorul de minciuni, însă amicul său, Giulgiuc, l-a trecut cu bine, pentru că spusese adevărul.
Ulterior, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătorie, instanţa brăileană a emis mandat de arestare preventivă pe numele recidivistului Constantin Clip, valabil pentru o perioadă de 29 de zile, iar telefonul sustras a fost restituit victimei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro