Mergi la conţinutul principal

Copil internat în spital, după ce i s-a administrat un vaccin

• este vorba despre o fetiţă de 6 ani din Brăila, care a fost vaccinată recent  pentru imunizarea activă combinată împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi poliomelitei • la câteva ore fetiţa a început să se simtă rău şi 3 zile mai târziu a fost internată în spital • familia fetiţei crede că singurul vinovat în această poveste este asistenta medicala care i-a administrat vaccinul

 

La sfârşitul acestei săptămâni, o fetiţă de 6 ani din Brăila a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, în uma administrării unui vaccin aflat în schema de gratuităţi de la minister. Totul, după ce copilul a fost, marţi, 11 iunie, la medicul de familie, împreună cu mama lui, pentru administrarea  TETRAXIM, un vaccin pentru imunizarea activă combinată împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi poliomelitei. Asistenta a făcut vaccinul şi, câteva ore mai târziu, copilul a început să acuze dureri mari, stări febrile, iar mâna a început să i se umfle. Trei zile mai târziu, fetiţa a fost internată de urgenţă în spital cu o infecţie la mână.  “Nepoţica mea a fost la medicul de familie şi i s-a făcut vaccinul de la 6 ani. După ce a ajuns acasă, a început să i se umfle mâna. Astăzi (vineri n.n.), am fost la medicul pediatru şi a zis să mergem de urgenţă la spital că fetiţa are infecţie pentru că nu i s-a administrat serul cum trebuie.  Mi-a recomandat să mergem la Spitalul 3, să o vadă un medic chirurg. Am sunat dimineaţă şi la cabinetul medicului de familie şi am întrebat asistenta care i-a făcut vaccinul ce i s-a întâmplat fetiţei noastre şi de ce. Mi-a zis să revin să discut şi cu doctoriţa, care ne-a recomandat să punem gheaţă până trece şi ne-a dat nişte pastile şi un unguent”, a povestit Carmen Neacşu, unchiul fetiţei.  Nemulţumit de răspunsul primit din partea asistentei medicale, brăileanul a decis să reclame problema mai departe, în presă. “Nu vreau să fac rău nimănui cu această sesizare, vreau doar să nu mai păţească nimeni aşa ceva, din cauza unei asistente. Cred că ea este de vină, nu i-a făcut vaccinul cum trebuie. Noi am respectat şi indicaţiile doctoriţei, am pus gheaţă, dar nimic.  Fetiţa are deja infecţie. Dacă e greşeala lor, să caute să îndrepte, să nu mai păţească şi alţi copii aşa ceva. I s-au făcut toate vaccinurile copilului, dar nu s-a mai întâmplat aşa ceva până acum”, a mai spus unchiul copilului.

Contact telefonic pentru a afla un punct de vedere, medicul de familie al fetiţei consideră că este vorba doar despre o reacţie adversă postvaccinare şi nimic mai mult . “Fetiţa a făcut vaccinul Tetraxim. A făcut o recţie postvaccinală, mai sunt copii care fac aşa ceva. I-am spus să pună o pungă cu gheaţă, i-am spus să ia un sirop pentru alergii, un unguent şi asta e tot. Asistenta mea face vaccinuri de 20 de ani, nu cred că are vreo vină”, a explicat medicul de familie, dr. Steluţa Nedelcu.

Dacă a fost sau nu o reacţie postvaccinală, rămâne de văzut, cert este că, Georgiana a fost diagnosticată cu “celulită a membrului superior” şi a fost internată în Corpul B  al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde potrivit familiei acesteia, i se admnistrează un tratament cu antibiotice.

Potrivit specialiştilor, celulita membrului superior este o infecţie a pielii şi a ţesutului celular subcutanat şi apare, de cele mai multe ori, în urma unei leziuni cutanate, precum înţepătura unui ac, fie din cauza nedezinfectării suprafeţei pielii, fie din cauza pricipalului instrument, adică a acului nesteril.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro