Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copil de 13 ani abuzat sexual de tatal betiv

Adrian Viorel are doar 13 ani si a fugit de acasa intr-o zi in care nu a mai putut suporta violenta tatalui sau. Cind s-a vazut in siguranta, departe de cel care intelegea sa-i faca educatie numai cu pumnul, micutul a povestit ca fusese si abuzat sexual de tatal sau. Astfel a intrat pe firul povestii Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila, care l-a luat pe minor si pe fratele sau din acel mediu si, ulterior, politia, care i-a intocmit tatalui dosar penal.
Adrian a fugit de acasa in noaptea de 1 spre 2 mai cind, pe fondul consumului de alcool, tatal sau a avut citeva iesiri violente fata de el. Minorul s-a adapostit la un depozit de lemne situat In comuna Baraganu, unde a solicitat gazduire peste noapte paznicului Ionut Stefan S., caruia i-a povestit ca atit el, cit si fratele sau, au fost abuzati sexual de tatal lor, In urma cu doi ani. Cazul a ajuns in atentia Politiei Baraganu si a referentului social de la primarie, care l-a anuntat la DGASPC Braila.
Angajatii institutiei l-au luat pe Adrian, cit si pe fratele sau mai mic, Lica (11 ani) si i-au cazat in Centrul de Plasament in Regim de Urgenta. Ulterior, directia a sesizat la Politie ca Anghel C. (45 de ani), din comuna Baraganu, este suspect de abuz sexual asupra fiilor sai minori.
Cercetarile efectuate de politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au stabilit ca cei doi minori provin dintr-o familie dezorganizata si se aflau In Intretinerea tatalui. Cei doi au fost examinati medico-legal si expertiza a confirmat faptul ca Adrian nu prezenta, la momentul examinarii, leziuni traumatice corporale, Insa la nivelul regiunii anale se evidentiaza leziuni (cicatrice) si modificari specifice unor acte de inversiune sexuala anala vechi, dar nu se poate preciza data. In ceea ce priveste examinarea medico-legala a fratelui sau, expertiza a confirmat ca nu prezinta leziuni traumatice corporale, inclusiv la nivelul regiunii anale, unde nu au fost identificate leziuni sau modificari specifice actelor de inversiune sexuala anala. In cauza politistii au Intocmit dosar penal si au probat ca Anghel C. a Intretinut raporturi sexuale anale cu fiul sau Adrian. Dosarul a fost Inaintat la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, cu propunere de trimitere In judecata, sub aspectul savirsirii infractiunii de viol.

Tatal este judecat in stare de libertate

"Initial cazul a fost in atentia Serviciului de Cercetari Penale, dar apoi a fost predat judiciaristilor. Incadrarea juridica a faptei a fost de viol, care include si incestul, mai ales ca pentru viol pedeapsa este mai mare decit pentru incest. Autorul este trimis in judecata in stare de libertate, urmind ca dupa efectuarea tuturor anchetelor sociale si a expertizelor sa se dispuna alte masuri, dupa caz. Urmeaza sa se stabileasca si alte probe directe care sa duca la inculparea lui Anghel C.", ne-a precizat comisar sef Fanel Arama, adjunct al sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
La ora actuala, cei doi minori se afla tot in Centrul de Plasament in Regim de Urgenta, dar se asteapta decizia instantei, careia i s-a propus mutarea lor intr-un apartament de tip familial. "Copiii sint linistiti, nu au creat probleme si au fost inclusi intr-un program de consiliere psihologica, pentru a-i ajuta sa depaseasca aceasta situatie. I-am inscris la scoala, iar zilele trecute i-am dus in vizita la apartamentul unde dorim sa-i mutam, unde si-au cunoscut colegii. In urma anchetei sociale am stabilit ca minorii locuiau cu tatal, care nu are un serviciu stabil, munceste cu ziua si este consumator de bauturi alcoolice. Despre mama nu se stie nimic, iar singura persoana care i-a vizitat de cind i-am luat din acel mediu a fost o matusa. Initial, aceasta s-a aratat interesata de a-i ingriji pe cei doi, dar ulterior s-a razgindit. Cert este ca minorii nu vor sa mai auda de tatal lor si au spus ca le-ar placea sa locuiasca in apartamentul pe care l-au vizitat", a precizat Simona Cimpoaie, director general adjunct al DGASPC Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii