Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copiii strazii, fenomen ignorat de majoritatea consilierilor judeteni

Joi, 1 iunie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a organizat o a doua intilnire, in cadrul proiectului "Un consilier, un copil al strazii", initiat de directorul general al institutiei, prof. Alexandru Sculschi. La intilnirea organizata la sediul DGASPC din strada Ana Aslan (unde functioneaza Complexul de servicii comunitare), au participat doar 5 din cei 33 de consilieri judeteni invitati la eveniment. "18 copii ai strazii, impreuna cu parintii lor, au fost invitati la o prima intilnire cu consilierii judeteni. Cazul fiecarui copil a fost prezentat, in cadrul intilnirii, de catre asistentii sociali ai institutiei noastre. La final, fiecare din cei cinci consilieri judeteni a luat in grija mai mult de doi copii. Fiecare consilier si-a asumat raspunderea de a sprijini atit copiii, cit si familiile lor, astfel incit sa nu mai fie motivati din punct de vedere financiar sa-si desfasoare activitati in strada", a declarat directorul general al DGASPC Braila, prof. Alexandru Sculschi.
Potrivit sursei citate, printr-o comunicare interactiva, s-au evidentiat problemele specifice fiecarei familii, urmind a se identifica si solutiile optime de rezolvare a acestora.
Astfel, in fiecare zi de joi, incepind cu ora 15.00, vor fi organizate intilniri intre copiii strazii si alti consilieri judeteni.
"La aceste intilniri au venit o parte din consilierii judeteni, dar mai putini decit numarul pe care il asteptam. Incepind cu saptamina viitoare, vom face invitatii scrise, nominale, pentru fiecare consilier judetean si municipal. Ne asteptam ca atit membrii Consiliului Judetean Braila, cei ai Consiliului Local Municipal, cit si primarul si viceprimarii sa se implice in aceasta actiune de sustinere, indrumare si ajutorare a copiilor strazii si a familiilor lor", a mai declarat directorul general Sculschi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii