• luni, cu ocazia “Zilei mondiale împotriva exploatării prin muncă a copiilor”, poliţiştii au organizat întâlniri specifice şi au dat sfaturi în scopul prevenirii unor astfel de infracţiuni în care victime sunt cei mici
“Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor”. La data de 12 iunie, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galaţi, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă s-au întâlnit cu elevi din municipiu, în cadrul a două activităţi de informare. Reprezentanţii instituţiilor participante, membre ale Echipei Intersectoriale Locale Brăila în domeniul prevenirii şi combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenţei asupra copilului şi a violenţeiîn familie, s-au întâlnit cu elevii de gimnaziu de la şcoala “Anton Pann”. Elevilor li s-a explicat ce înseamnă exploatarea unei persoane şi care sunt consecinţele muncii premature asupra dezvoltării copilului. Reprezentantul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane le-a prezentat împrejurările care îi expun la riscul de a deveni victime ale traficului de persoane, modul în care acţionează traficanţii şi comportamentele pe care trebuie să le adopte pentru a nu ajunge în această situaţie. Copiii au fost informaţi cu privire la instituţiile care au atribuţii în sprijinirea copiilor exploataţi prin muncă şi modalităţile în care acestea pot fi sesizate.
Astfel, au fost prezentate numerele de telefon, apelabile gratuit, la care se poate suna pentru a semnala un caz de exploatare prin muncă:
HelpLine 0.800.800.678 - serviciu naţional administrat de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane;
Telefonul copilului – 0239/983 – gestionat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila;
112 – numărul unic pentru apeluri de urgenţă.