Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copiii nu mai fac analize medicale pentru inscrierea in noul an scolar

Din acest an, nu mai sint necesare analize medicale pentru copiii care intra in colectivitate in noul an de invatamint. Parintii nu mai sint nevoiti sa piarda zile in sir pe la usile cabinetelor mdicale pentru a-si inscrie copiii la gradinita sau in alta forma de invatamint prescolar, ci trebuie sa se adreseze medicului de familie pe listele caruia sint inscrisi.
Dupa examinarea copilului, medicul de familie decide daca acesta este clinic sanatos si elibereaza adeverinta necesara pentru inscrierea la gradinita. In caz contrar, medicul de familie trimite copilul la laborator pentru efectuarea examenelor de specialitate - exudat faringian, coprocultura etc. si, in functie de rezultatul acestora, elibereaza documentatia necesara pentru inscrierea la gradinita.
Cu toate acestea, zeci de parinti au luat deja cu asalt cabinetele medicale in vederea efectuarii analizelor pentru copii. Dr. Lucica Scutaru, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica ne-a asigurat ca, la inscrierea in noul an de invatamint, prescolarii nu mai au nevoie de analize, iar parintii nu trebuie sa intre in panica in acest sens, singurul lucru pe care trebuie sa-l faca fiind sa se prezinte la medicul de familie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii