Mergi la conţinutul principal

Copiii minune de la Grupul Scolar "Edmond Nicolau"

Grupul Scolar "Edmond Nicolau" a dovedit ca are elevi foarte buni, talentati si sufletisti. Unul dintre ei este tinarul Robert Popescu. El a primit, primavara trecuta, premiul de popularitate la Concursul National de Muzica Usoara "George Grigoriu". Pentru ca a avut succes la "George Grigoriu", a indraznit sa se mai inscrie intr-un concurs, organizat de TVR 2 in cadrul emisiunii "Atentie, se cinta!", realizata de Horia Moculescu. "Trebuia sa trimitem un demo pina la o anumita data. Nici nu am avut unde sa inregistrez, am facut tot felul de improvizatii, am mers noaptea prin noroaie, acasa la un lautar ca sa pot inregistra cit de cit. Am cintat la un microfon de cinci lei si a iesit, ce sa mai spun. In final am reusit sa trimit totul, m-am inscris si am avut bucuria sa ma aflu intre cei zece de la nivel national selectati. Nu stiu citi au participat, dar in finala au intrat cinci baieti si cinci fete", a spus Robert Popescu.
Concursul nu a constat numai in interpretarea a doua fragmente de melodii, de cite doua minute. A mai avut o proba de cultura generala si o alta in care concurentul trebuia sa demonstreze un alt talent in afara de cel din domeniul muzicii usoare. Majoritatea concurentilor au ales sa deseneze pentru ca era mai simplu. Robert a vrut sa danseze, si nu oricum, ci impreuna cu prietenii sai de la liceu. Ei aveau pregatit un dans modern, foarte frumos, conceput si prezentat pentru Balul bobocilor. Alaturi de Robert, in aceasta aventura a concursului "Atentie, se cinta!", au fost 10 colegi, de la clase diferite, indrumati de profesoara Mihaela Ciochina: Ionut Zorila, Alexandru Vlaicu, Cosmin Cremenea, Remus Chercea Catalin Buzatu, Iuliana Nicolae, Alma Finescu, Zira Mihailov, Georgiana Mirea si Mirela Cheles. Au repetat dansul pe care voiau sa-l prezinte timp de o luna. Si in ajun de Craciun ei erau tot la scoala si repetau. Nu a fost usor, dar au amintiri pe care nu le vor uita toata viata. La scoala puneau muzica la radio si dansau pe hol pentru ca nu aveau unde sa repete in alta parte. Au fost nevoiti sa mai schimbe cite ceva pentru ca studioul TVR2 este foarte mic, dar s-au descurcat.

"Atentie, se cinta!"

Dupa Anul Nou, Robert a fost anuntat sa se prezinte la concurs. Fiecare a pus cite 42 de lei, au inchiriat un microbuz si au plecat spre Bucuresti. Aparitia lor in studio a fost o incintare. Imbracati in uniforme, cu cravatele rosii cu initialele Grupului Scolar "Edmond Nicolau" tinerii au dat ce au avut mai bun si au reprezentat foarte frumos atit scoala lor, cit si orasul. Chiar daca nu au cistigat, s-au distrat si evolutia lor, a lui Robert Popescu, i-a impresionat pe cei prezenti, intre care si cunoscutul solist Marcel Pavel. Pentru cei care au urmarit emisiunea de la TVR2, a fost un moment in care s-au simtit mindri ca sint braileni. Dupa concurs s-au intors acasa si nimeni nu le-a spus nimic. Singurele felicitari le-au primit din partea conducerii scolii. "Din pacate Robert nu este sprijinit de autoritati, in afara de conducerea scolii, nimeni nu l-a ajutat, desi ar fi avut nevoie. Este pacat pentru ca e un copil bun, creativ, care ar merita", a spus prof. Mihaela Ciochina.
Robert a ajuns printr-un concurs de imprejurari nefavorabile lui la Grupul Scolar "Edmond Nicolau". Primii opt ani de scoala a studiat la Liceul de Arta, vioara si pianul. Nici vorba de canto muzica usoara. Este prieten insa cu un alt tinar foarte talentat in muzica usoara, George Tudor, si el laureat al concursului "George Grigoriu". "Eram impreuna cu George, la repetitiile lui, si doamna profesoara Adriana Toma mi-a spus sa incerc si eu sa cint. Asa am descoperit ca pot sa cint. Nu am facut canto- muzica usoara nici o ora. Practic tot ce stiu am “furat” de la cei pe care i-am urmarit. Am fost foarte bucuros atunci cind am vazut ca m-am calificat la “George Grigoriu”. A fost frumos, dar nu pot sa merg mai departe pentru ca nu am nici un fel de sprijin. Sint multe voci foarte bune de care nu a auzit nimeni in Romania pentru ca nu au bani pentru promovare. Norocul meu ar fi ca la un concurs sa ma vada cine trebuie si sa ma sprijine financiar, dar sint putine sanse sa se intimple asta. Pentru concursul de anul trecut am facut mari sacrificii si eu, si parintii, a fost costisitor. Dupa “Grigoriu” m-au cautat reprezentantii unui studio din Galati sa cint manele si am refuzat. Acum ma gindesc sa merg mai departe la Politie. Muzica usoara va ramine doar un hobby. Nu pot sa-mi permit sa visez, atita timp cit o ora intr-un studio profesionist costa 300 de dolari", a spus Robert Popescu. Oricum, el nu a cedat si se gindeste sa participe si anul acesta la "George Grigoriu", chiar daca nici acum nu are un profesor care sa se ocupe de el.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro