Mergi la conţinutul principal

Copiii, impotriva sedentarismului si obezitatii

Scoala "I. L. Caragiale" a fost, ieri, gazda vernisajului expozitiei "Sanatate, bunatate si frumusete prin sport", realizata de copii de la mai multe unitati scolare, in cadrul proiectului "Aer curat, soare, armonie si miscare". Din echipa de proiect fac parte scolile: "I. L. Caragiale" - prof. Valeriu Rusu, director si institutoarele Elena Stanislav si Livia Spita, "Sf. Andrei" - institutoarea Ioana Radu, si Gradinita nr. 8 - educatoarea Stanca Vechiu.
"Cresterea alarmanta a numarului de copii cu deficiente fizice datorate sedentarismului, a statului nenumarate ore in fata calculatorului si a celor cu probleme de obezitate generate de alimentatie nesanatoasa, impun masuri imediate de remediere a acestor influente nocive. Atragerea copiilor in participarea la modelarea lor fizica si spirituala corespunzatoare, alaturi de parinti si bunici, constituie o prioritate majora pentru noi. Ne mindrim in mod deosebit cu realizarile obtinute in cadrul Clubului de dans", a precizat educatoarea Angelica Surdu, directoarea Gradinitei nr. 8 si initiatoarea proiectului. La proiect au mai colaborat: Scoala "Fanus Neagu", Scoala nr. 10, si Gradinitele: 2, 8, 9, 23, 31 si Gradinita Pitulati. Dupa vernisarea expozitiei, copiii, atit cei scolari cit si prescolari, au prezentat diferite dansuri moderne. Actiunea a facut parte din programului national de stimulare a interesului copiilor pentru educatie fizica si sport - "Kalokagathia", in care sint inscrise sapte judete, printre care si Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu