Mergi la conţinutul principal
Filantropie și credință

Copiii din Lanurile și Movila Miresii, tabere gratuite cu sprijinul parohiilor

* copiii din Lanurile au fost oaspeții starețului Mănăstirii Strâmba, din Sălaj, fiu al satului, care i-a însoțit la Grădina Botanică "Vasile Fati" Jibou și la Salina Turda * 10 tineri din localitate au purces la Bușteni * în altă ordine de idei, tot în august, un grup de 20 de tineri de la Movila Miresii au fost, preț de o zi, oaspeții Înaltpreasfințitului Părinte Casian, la Galați

 

Ultimele zile din luna august, folosite la maximum de reprezentanții Bisericii, așa încât tot mai mulți copii și adolescenți din mediul rural, cei mai mulți provenind din familii nevoiașe, să poată merge într-o excursie sau o tabără gratuită, plătită de parohii, în cadrul proiectului derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Potrivit părintelui Rareș Bucur, purtătorul de cuvântul al Eparhiei, în luna august, a venit rândul parohiei Lanurile, din județul Brăila, să dea exemplu de omenie și credință. Astfel, în perioada 8-10 și respectiv, 22-26 august a.c., mica parohie brăileană a reușit să organizeze, cu resurse financiare proprii, două tabere cu elevi de gimnaziu și cu tineri de liceu.

Prima tabără a fost organizată în zilele de 8, 9 și 10 august, cu participarea a 10 liceeni din parohie, care au ajuns în Stațiunea montană Bușteni. La cea de-a doua tabără, organizată în perioada 22-26 august, au participat 15 elevi de gimnaziu de la Lanurile, care au fost oaspeții Mănăstirii Strâmba, din județul Sălaj. Responsabil al grupurilor de tineri și copii a fost învățătorul Daniel Ivan, inimos coordonator de programe cu tinerii din Parohia Lanurile, care este și cântăreț bisericesc la biserica din localitate. 

"Este a doua vizită cu tinerii la Mănăstirea Strâmba, din județul Sălaj, unde stareț este părintele arhimandrit Grighentie Oțelea, fiu al satului Lanurile. Anul acesta, liceenii au mers la Bușteni, pentru că ei au fost la Sălaj când erau juniori. Pentru copiii care au mers la Sălaj, cazarea a fost la Mănăstirea Strâmba, unde au avut parte de primirea caldă a părintelui stareț, care i-a însoțit la Grădina Botanică "Vasile Fati", din Jibou, la Salina Turda și în drumeții pe munte, purtând cu aceștia frumoase convorbiri duhovnicești", a precizat, într-un comunicat, pr. Rareș Bucur

Copiii din Parohia Lanurile participă, pe tot parcursul anului, la diferite activități de cor și dans popular și participă la mai multe festivaluri organizate în județul Brăila și în țară.

În altă ordine de idei, în ziua de 23 august, un grup de 20 de tineri de la Parohia "Duminica Tuturor Sfinților", din comuna Movila Miresii, alături de preotul paroh Bogdan Alexandru Ionescu, au fost, preț de o zi, oaspeții Înaltpreasfințitului Părinte Casian, la Galați.

Ziua binecuvântată a debutat la Catedrala Arhiepiscopală, unde copiii s-au închinat moaștelor Sf. Apostol Andrei și au avut bucuria reîntâlnirii cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian, alături de care au petrecut momente memorabile, de înalte trăiri duhovnicești.
"Dup
ă cuvântul de învățătură, tinerii s-au rugat alături de Ierarhul lor în capela din reședința arhiepiscopală, iar mai apoi au fost invitați la o agapă creștină, unde au discutat despre rugăciune, tradiții și obiceiuri românești. În a doua parte a zilei, grupul catehetic a vizitat Capela și incinta Seminarului Teologic "Sf. Apostol Andrei", avându-l ghid pe părintele pedagog Ștefan Ionuț. În ultima parte a zilei, copiii au mers la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos și în Grădina Publică din Galați", a mai informat părintele Rareș Bucur.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro